China a introdus in serviciu J-20. Si pare-se ca nu e atat de stealth

J-20 a intrat oficial in serviciul Fortelor Aeriene si Popupare din China, insa baietii cu ochii cu oblici par ca s-au mai dezumflat in privinta capabilitatilor.

Intr-un material destul de lapidar, televiziunea publica din tara tovarasului Xi a confirmat faptul ca J-20 este in serviciu, avionul atincand probabil initial operational capability (IOC) dupa cateva luni bune de teste intensive.

Spuneam inca de cand chinezii l-au zburat pentru prima data ca J-20 nu mi se pare generatia V si se pare ca pana si chinezii se mai dezumfla in privinta asta.

E foarte dificil sa vorbesti despre un avion ale carui date sunt mai mult presupuse decat publice, insa sunt cateva chestii demne de luat in seama. Cea mai importanta caracteristica stealth, compartimentele interne pentru armament, par ca au afectat serios raza de lupta.

Doar asa imi explic faptul ca chinezii testeaza J-20 zburand cu patru rezervoare suplimentare!

Mai departe, motoarele alea nu-s stealth oricum o dai si, din cate am citit, planurile de a le inlocui sunt doar atat, planuri.

Despre capacitatea senzoriala cred ca nici nu are rost sa vorbim, asta fara a desconsidera in vreun fel China. Dar pana la tehnologia din secolul sta mai au de mancat orez.

J-20 pare in momentul de fata un soi de Su-35 ceva mai subtirel si, prin urmare, mai dificil de detectat. Dar sunt sanse mari sa fie mai slab a avionica si echipamente de lupta. Si daca vreti o opinie personala, in momentul de fata imi pare sub Rafale si Eurofighter.

7
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
JohannJapLanceRRaptor Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Raptor
Guest
Raptor

E un pas inainte.pentru ei, probabil le va mai lua 10-15 ani pana sa stapaneasca tehnologia stealth si sa-i ajunga din urma pe occidentali, sar aia la acea vreme vor avea planurile pe masa pentru gen VI.
Vedem cum se vor misca lucrurile, deocamdata au recuperat mult din avansul tehnologic al occidentului fata de restul lumii si pare ca pe anumite paliere s-au miscat mai bine decat rusii.

Jap
Guest
Jap

La ora actuală J-20 șterge pe jos cu EF și Rafale. No fi făcînd el ’20:1′,dar dacă ești curios ar trebui să-i întrebi pe indieni.

Johann
Guest
Johann

Bravo lor!
Toata admiratia!