„Cimitirul” de avioane: Tu-22 in Rusia | Foto

tu-22Tupolev Tu-22 a fost, odata, cel mai temut avion al Uniunii Sovietice. Bombardier de dimensiuni reduse, capabil sa zboare cu mai mult de doua ori viteza sunetului si sa duca focoase nucleare pana in inima lumii „civilizate”, Tupolevul era „nava-amiral” a flotei aeriene a URSS. Acum, multe dintre avioane isi „traiesc” ultimele clipe de viata in anonimat.

Baza aeriana Vozdvizhenka se afla undeva in estul extrem al Rusiei, aproape de granita cu China. Aici, nedaranjate de nimeni, stau linistite 18 epave de Tu-22M, fiecare asteptand sa ii vina randul la taiere. Sau reciclare.

Aparatele, pe vremuri impunatoare si maiestoase, sunt intr-o stare jalnica. Evident le lipsesc motoarele, dar nu numai atat. Practic, au ramas doar „carcasele”, structurile de dural care vor fi taiate si reciclare pentru ca un astfel de aliaj este pretios chiar si in aceste vremuri.

Numarul avioanelor abandonate la Vozdvizhenka scade constant odata cu trecerea anilor, semn ca bombardierele nu scapa de „calaii” cu flexuri, chiar daca acestia nu lucreaza in ritm sustinut.


Foto via urbanghostsmedia.com

Din acelasi registru:

“Cimitirul” de avioane: MiG-31 in Rusia | FOTO

“Cimitirul” de avioane: MiG-uri la Burgas | FOTO

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x