Combinatia „F-16 pentru Romania” revine: Avioanele vechi, ca noi, sunt doar vechi!

Read Time:1 Minute, 24 Second

Arming the falconCombinatia, ca afacere n-a prea fost niciodata „F-16 pentru Romania” revine in actualitate cu o serie de detalii interesante. Detalii facute publice de portughezi, binenteles, pentru ca transparenta din tara noastra este recunoscuta la nivel galactic.

Il mai tineti minte pe ministrul Mircea Dusa sustinand ca, de fapt, avioanele astea vechi nu-s vechi pentru ca vor avea o multumime de componente noi-noute? Daca nu, cititi-l:

„Am văzut multe dezbateri în presă referitoare la faptul că noi cumpărăm avioane vechi. Un avion care are motoare noi, armament nou, sistem electronic de zbor nou este un avion nou. Când vorbim de această capabilitate pentru care se alocă banii, nu vorbim doar de achiziţia avioanelor. Vorbim de motoarele noi, de motoarele de rezervă care trebuie să existe la Statul Major […]”, spunea Dusa in iulie 2013.

Dupa ce l-am citit pe ministru, sa vedem ce spun portughezii, intr-o rezolutie a Consiliului de Ministri din august 2013.

„Pentru a readuce avioanele in stare de zbor si pentru a completa achizititia cu un pachet de dotari care sa faca utilizarea acestora sigura si eficienta, Romania a acceptat introducerea in proiect a unei serii de bunuri si servicii care constau in modernizarea si aducerea aparatelor la standardul OFP 5.2, pregatirea si revizia generala a unui numar de 14 motoare (preparação e revisão geral de 14 motores), pregatirea unui grup format din 75 de tehnicieni si 9 piloti […]”

Varianta originala, in portugheza, o gasiti in Monitorul Oficial, traducerea noastra fiind una aproximativa.

Alte detalii interesante despre combinatia F-16 ce apar in aceasta rezolutie a Consilului de Ministri gasiti pe Resboiu, acolo unde s-a si semnalat publicarea ei.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Zece avioane pentru Fortele Aeriene Nigeriene
Next post <!--:ro-->Mitsubishi a prezentat fuselajul noului MRJ | Foto<!--:--><!--:en-->Mitsubishi unveild MRJ fuselage | Photos<!--:-->