Cu MiG-ul 21 in curtea casei!A former pilot has a MiG-21 jet in front of his house

Read Time:1 Minute, 36 Second

mig deveseluUn fost pilot de la baza militară de aviaţie din Deveselu, Olt, unde va fi amplasat scutul american antirachetă, a cerut ca amintire, în momentul în care s-a pensionat, chiar avionul de luptă pe care a zburat 500 de ore. Culmea, rugămintea i-a fost îndeplinită, iar acum aparatul de zbor este în faţa casei lui Octavian Marghescu.

Octavian Marghescu locuieşte în cartierul Aviatorilor din localitatea olteană renumită acum în întreaga ţară după ce americanii au decis să amplaseze aici scutul antirachetă.

În mijlocul cartierului, mai exact lângă blocul în care stă fostul pilot de aviaţie, care a activat mai bine de 17 ani la fosta baza militară de la Deveselu, se “odihneşte” pe un piedestal de ciment avionul său de luptă.

“Am cerut bazei militare de aviaţie să mi-l dea mie, pentru că mă leagă multe amintiri de acest avion de luptă. Am 500 de ore de zbor pe el. După ce mi l-au dat, l-am adus în faţa casei cu ajutorul echipajelor de la primărie, iar acum îl admir în fiecare zi”, povesteşte fostul pilot.

Baza militară de aviaţie, unde Marghescu a lucrat alături de alţi 50 de piloţi, a fost desfiinţată în 2002. Deşi nimeni nu credea că locaţia va mai fi folosită, începând de anul viitor, aici va fi amplasat scutul antirachetă, unde vor activa 200 de militari americani. Scutul se va întinde pe o suprafaţă de 220 de hectare, din cele 700 ale unităţii militare.

Libertatea

mig deveseluA former military pilot got so close with the jet he flew that after retirement he got the MiG in front of his house.

Octavian Marghescu was pilot at Deveselu AFB. There, he flew the MiG-21 supersonic jet. After retirement, taking advantage of dissolution of the air base, he asked Air Force for his olf plane, to display it.

His request was approved and the MiG-21 was place in front of mr. Marghescu’s house.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post <!--:ro-->Ucraina trimite avioanele Su-27 peste Crimeea |Video<!--:--><!--:en-->Ukraine sends Su-27 fighters over Crimea | Video<!--:-->
Next post <!--:ro-->Statele Unite trimit o escadrila de F-16 in Polonia<!--:--><!--:en-->US Air Force will send an F-16 squadron in Poland<!--:-->
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x