Dacian Viper 2014 | VideoDacian Viper 2014 | Video

Read Time:1 Minute, 42 Second

F-16 Mig-21Baza 71 Aeriana de la Campia Turzii a fost gazda exercitiului comun, romano-american, Dacian Viper 2014.

Ajuns la a patra editie, exercitiul Dacian Viper aduce in aceeasi echipa piloti, tehnicieni, dar si avioane din cadrul Fortelor Aeriene Romane si a Fortelor Aeriene Americane din Europa.

In perioada 10-17 aprilie 2014 la Campia Turzii s-au executat o multime de misiuni in comun. In primul rand, atat partea americana, cat si cea romana, au avut angrenate in aceste exercitiu cate doua avioane dubla comanda. F-16 D in cazul lor, MiG-21 LanceR B in cazul nostru. Aceste avioane au zburat cu echipaje mixte, „invitatul” ocupand de fiecare data cabina din spate.

Cu „simplele” s-au executat o gama variata de misiuni, de la interceptari la lupta aeriana si ajungand chiar la trageri in poligon.

Un reportaj foarte bun si foarte cuprinzator de la Dacian Viper 2014 gasiti in clipul video de mai jos si pe aceasta cale multumim echipei Pro Patria.

F-16 Mig-21Romanian – American execise Dacian Viper 2014 took place in 10-17 April period at Campia Turzii AFB.

The Americans came in Romania with six F-16 jets and 250 military personel. During the exercise, American pilots had the chance to fly with the MiG-21 and also Romanian young pilots familiarized with the F-16.

There were conducted several type of missions, from aerial incercepting to dogfight and shooting in a military range.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post <!--:ro-->Englezii ne arata cum au interceptat bombardierele rusesti | Foto<!--:--><!--:en-->The Brits show how they intercepted Russian bombers | Photos<!--:-->
Next post <!--:ro-->Pakistanul a primit primele F-16 third hand din Iordania<!--:--><!--:en-->Pakistan received first third hand F-16s from Jordan<!--:-->