F-35 oprit de la zbor. Iarasi

F-35Avionul multirol de generatia a V-a, F-35 Lightning II, are din nou probleme, intreaga flota fiind oprita de la zbor.

De aceasta data motivul acestei decizii radicale este descoperirea unei fisuri in lama turbinei motorului unui astfel de aparat aflat pe Edwards Air Force Base, din California.

Decizia de a suspenda toate zborurile cu F-35 vine la numai noua zile dupa ce varianta STOVL, F-35B, primise aprobabrea de a reveni in aer, in cazul acesteia fiind vorba despre o problema la sistemul hidraulic.

In mod normal, oficialii incearca sa minimalizeze si aceasta problema. Producatorul Lockheed Martin lucrea cu „motoristul” Pratt & Whitney pentru a remedia ce este de remediat si anunta ca avioanele vor reveni la zbor in curand.

Totusi, F-35 este la a nenumarata problema de acest fel. Intr-un fel e bine si normal pentru ca „bunele” se remediaza in faza de testare/preproductie. In altfel, este un program de multe-multe-multe miliarde de dolari care nu va livra ce a promis in proiect, care este foarte scump si care intarzie nesimtit de mult.

Din acest motiv mai multe state partenere in programul JSF – Italia, Norvegia, Canada, Japonia – se gandesc sa reduca substantial comenzile initiale sau chiar sa renunte complet la F-35.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x