F-35 s-a mai ieftinit si va zbura mai mult

Read Time:1 Minute, 19 Second

F-35 se indreapta cu pasi apasati spre operationalizare si autoritatile americane se cam chinuie sa-l faca mai friendly pentru publicul platitor de taxe.

Prin urmare, US Government Accountability Office (GAO) a anuntat printr-un raport recent o reducere a costului de achizitie a celor 2.457 de avioane pentru USAF, Navy si Marines.

Nu va speriati, nu-i cine stie ce discount, dar e ceva de aruncat in ochii unora. Prin urmare, costul total al achizitiei a scazut cu 12,1 miliarde de dolari, de la 391 de miliarde, cat se estima anul trecut, la „numai” 379 de miliarde.

Iar autoritatile din Statele Unite isi propun sa cheltuiasca intre 12,7 si 14 miliarde de dolari pe an pentru achizitie, proces care se va incheia prin 2038. Atentie, vorbim doar de avioanele americane, da?

Acum sa vorbim despre durata de viata a lui F-35, care a fost extinsa cu sase ani, pana in 2070. Este durata de viata proiectata, pentru ca in mod cert se vor face lucrari de prelungire a resursei, cum se intampla cu toate avioanele militare.

Extinderea duratei de viata proiectata se face pentru ca operatorii, USAF, Navy si Marines, au decis ca vor ca avioanele lor sa zboare mai mult. Ceea ce duce, binenteles, la cresterea costului global.

Daca acel cost de achizitie este cu 3% mai mic, costul global va creste cu 6,8%, pana la 1,5 trilioane de dolari. Da, in jur de 1.500 de miliarde de dolari. E costul care include dezvoltarea, achizitia, operarea si intretinerea flotei.

O fi mult, o fi putin…

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

Si ei sînt în campanie electorală. De fapt ori ce scădere în fapt ie o mărire,ca la noi: îți dă cu o mînă și apoi îti ia cu două. Pînă la urmă io nu înțeleg de ce au montat tunul pe f-35? Că dacă sar ajunge ipotetic vorbind la un dogfight cu su-30,35 va fi făcut fasole cu cărnați de ivani.

cris

SU35 va sti ca un F35 este in zona cand va exploda

Jap

Chiar de ce au montat tunul pe f-35? Amigo,acum nu-i vina mea că slujitorii lui Hanuman ies din junglă și șurubăresc suhoaiele și săracii indieni se întreabă de ce se tot strică. La ora actuală dintre toţi operatorii de suhoi,numai indienii se plîng,oare de ce? Numai Hanuman știe. Paris air show: Su-35,mare brînză,nu-i așa?

Previous post Croatii se tem ca au luat teapa deceniului cu MiG-urile 21 reparate in Ucraina
Next post Un Airbus A320 al EgyptAir a fost deturnat
4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x