Iata cum va arata noul turn de control al Aeroportului din Cluj |FotoHere’s the new control tower from Cluj International Airport

Read Time:1 Minute, 0 Second

turn clujAeroportul International „Avram Iancu” din Cluj va avea un nou turn de control. Designul constructiei a fost ales in urma unui concurs.

Nu mai putin de 22 de proiecte au fost depuse, invingator fiind desemnat cel al arhitecţilor Cristina Barna, Sorin Diaconescu şi Traian Cîmpeanu de la Online Arhitecture Office.

„Poziţia aleasă pentru amplasarea turnului este una apropiată de limita nord vestică a terenului pus la dispoziţie, asigurând vizibilitatea maximă la nivelul cabinei turnului spre suprafeţele de rulare ale aeroportului. Asigurând un punct de observaţie asupra întregii suprafeţe a aeroportului, turnul devine la rândul său o prezenţă vizibilă, parte a imaginii aeroportului. Turnul, o verticală într-un peisaj deschis, orizontal, caracteristic aeroporturilor, împărtăşeşte din condiţia de reper pe care o are un far în peisajul portului. soluţia aleasă presupune un design ce utilizează un principiu organizatoric simplu, dar foarte puternic – cel al inelelor funcţionale dispuse în jurul unui ax vertical”, se arată în descrierea proiectului câştigător, anunta Monitorul de Clu.

Costurile constructiei noului turn vor fi suportate de ROMATSA.

turn cluj„Avram Iancu” International Airport from Cluj will have a new control tower.

The design was elected following a competition in wich 22 projects competed. The tower’s construction costs will be covered by ROMATSA.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post <!--:ro-->Se ingroasa gluma: Canada trimite avioane CF-18 in Romania. Pentru Politie Aeriana!<!--:--><!--:en-->Canada deployes CF-18 jets in Romania<!--:-->
Next post <!--:ro-->Airbus A320 al Wizz Air, low pass peste Dunare la Budapesta | Video<!--:--><!--:en-->Wizz Air’s Airbus A320, low pass over Danube in Budapest | Video<!--:-->
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x