Incident cu MiG-21: Un LanceR de la Campia Turzii si-a „pierdut” rezervoarele suplimentare

Read Time:1 Minute, 0 Second

21Ministerul Apararii a semnalat un incident petrecut marti cu un avion MiG-21 LanceR de la Baza 71 Aeriana Campia Turzii.

„Marţi, 21 octombrie, în jurul orei 16.00, pe timpul executării unui zbor de antrenament, rezervoarele suplimentare de combustibil ale unei aeronave MiG-21 LanceR (Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii) s-au desprins de avion, într-o zonă nepopulată.

O comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene cercetează cauza producerii incidentului de zbor”, se arata in comunicatul Ministerului.

Agentia Mediafax anunta pe surse ca incidentul ar fi survenit ca urmare a unei defectiuni tehnice.

„Rezervoarele suplimentare de combustibil desprinse de pe un MiG-21 LanceR erau, din fericire, goale, şi au căzut într-o zonă nepopulată situată undeva între judeţele Suceava şi Bistriţa-Năsăud. Avionul nu a fost pus nicio clipă în pericol de acest incident de zbor care este investigat de o comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene. Din primele cercetări rezultă că rezervoarele s-ar fi desprins, cel mai probabil, în urma unei defecţiuni tehnice”, a spus respectiva sursa.

Pana ce vor aparea noi detalii despre acest caz, daca vor aparea, ne abtinem de la comentarii. Poate doar sa salutam faptul ca rezervoarele au cazut departe de localitati.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

3 thoughts on “Incident cu MiG-21: Un LanceR de la Campia Turzii si-a „pierdut” rezervoarele suplimentare

    1. tu chiar crezi ca le pasa?o sa ajung sa cred ca tovarasci Ceausescu avea mai mult cap cand cumpara tehnologie militara….in caz de ceva,actualii Isi iar familiile si fun in elvetia…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post IAR-99 TD (Technology Demonstrator – Demonstrator Tehnologic)
Next post Trafic aerian în creştere pe aeroporturile Capitalei