India va renunta la MiG-21 in… 2025India will retire last upgraded Mig-21s’Bis in… 2025

mig 21 indiaIndia va retrage din dotarea Fortelor Aeriene avioanele MiG-21 tocmai in… 2025. Carcotind putin, Bisonii indieni se vor pensiona definitiv cam in aceeasi perioada cu LanceR-ele romanesti.

Procesul de retragere a MiG-urilor 21 va incepe insa mult mai devreme, chiar de anul viitor, primele avioane care vor fi scoase din serviciul activ fiind variantele vechi M.

Incepand cu 2019, va veni randul avioanelor MiG-21 Bis, modernizate in urma cu 15 ani, intreg procesul fiind programat sa se incheie in 2025, potrivit unui anunt al comandantului Fortelor Aeriene Indiene, Arup Raha.

Interesant este faptul ca indienii ar fi vrut sa renunte la MiG-21 mult mai repede, insa intarzierile mari din dezvoltarea avionului indigen Tejah, precum si neintelegerile cu francezii privind achizitionarea celor 126 de Rafale au facut ca termenul sa fie prelungit.

11 escadrile de MiG-21 M si Bis sunt in dotarea Fortelor Aeriene Indiene.

In cazul Romaniei, pentru ca si pe noi ne intereseaza lucrul acesta, MiG-ul 21 LanceR ar urma sa ramana in serviciu pana spre anul 2024.mig 21 indiaAF Chief Arup Raha in an interview has confirmed that last Squadron of upgraded Mig-21 Bis will be phased out in 2025 , and first Squadron to be retired will start from 2019 on wards .

IAF till now has 11 Squadrons of Mig-21 M / Bis variant.

[ Read more on IRDW…]

2
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
jap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Mai mulţi aoameni de știința au pus intr-o cușcă 5 maimuțe iar în mijlocul cuștii o scară,deasupra căreia au atîrnat o legatură de banane,cînd o maimuță se urca pe scară să ia banane ,cercetatorii aruncau o galeata cu apa rece pe celelalte,care rămîneau jos,dupa un timp,cînd o maimuţă încerca sa urce scara,celelalte nu o lasau, dupa altă perioadă,nicio maimuța nu se mai suia pe scară în ciuda tentației bananelor,atunci,oamenii de stiinta au înlocuit o maimuță,primul lucru pe care l-a facut aceasta a fost desigur sa se urce pe scară,după banane,dar a fost trasa de celelalte si bătută,dupa cîteva asemenea batai… Read more »

jap
Guest
jap

‘Nu stim,lucrurile intodeauna au fost asa pe aici’