Israelul a pierdut un F-16 in Siria

Un F-16 israelian a fost doborat sambata dimineata in Siria. Cei doi piloti s-au catapultat, insa unul a ajuns in stare grava la spital.

Galceava a debutat cu o drona iraniana, spun israelienii, lansata de pe teritoriul sirian. Aceasta a fost interceptata si doborata de un elicopter Apache, dupa care lucrurile au degenerat.

Israelul a incercat o “lovitura chirurgicala” in teritoriul sirian, acolo unde ar fi fost baza de lansare a dronei. Numai ca ceva urat s-a intamplat pentru evrei. F-ul a fost “prins” de o racheta sol-aer, iar cei doi piloti au decis sa se catapulteze. Nu exista confirmari oficiale, insa se presupune ca ulterior avionul a fost lovit.

Pilotii s-au catapultat desupra teritoriului israelian si au fost recuperati rapid, insa unul dintre ei a suferit rani serioase in momentul ejectarii.

Dupa acest incident, Israelul a lansat o ofensiva puternica in teritoriul sirian. Se spune ca opt avioane ale IDF au atacat tinte, printre acestea numarandu-se sisteme SA-5 si SA-17, dar si baza aeriana Abu Al-Thaaleb.

In plus, oficiali israelieni au lansat avertismente dure pentru Siria si, mai ales, Iran, astfel ca este de asteptat ca in zilele urmatoare loviturile sa continue de ambele parti.

3
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Tokarev_TTMosuJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

I-au momit cu o drona,evreii au pus botul și i-au ars.

Mosu
Guest
Mosu

E clar cu momeala, facatura. Lucrurile devin incet in starea unui dinamita inghetata, nu stii cand explodeaza.

Tokarev_TT
Guest
Tokarev_TT

Aoleuuuu,hai să-i văităm pe invadatori,bieţii de ei ! Primesc ceea ce merită,vezi Coreea,Vietnam,Afghanistan,Cecenia,Iraq,Siria,la mai maree !