MiG 21, inca in fabricatie! Luam si noi?

MiG-ul 21, singurul avion supersonic aflat, inca, in dotarea Fortelor Aeriene Romane este inca in productie. Daca rusii au renuntat la el de mult, fratii intr-ale comunismului, chinezii, isi fac de cap cu veteranul reactor.

Astfel, copia chinezeasca a 21-ului, J-7, in varianta de dezvoltare G, a fost surprins recent iesind de pe portile Chengdu Aircraft Industry Group. Nou-nout.

Avionul a fost testat in zbor dupa care s-a refugiat in hangar. Dupa el, au mai iesit cateva la zbor, toate galbene ca un nou-nascut si cu inmatriculare provizorie.

Cum asiatiacii au anuntat ca au intocmit deja un plan de scoatere din dotare a lui J-7, singura explicatie viabila este ca MiG-ul 21, varianta cu ochi alungiti, se pregateste de export. Si asta in anul de gratie 2012!

In conditiile in care LanceR-ul nostru isi da ultimele suflari in acesti ani, baietii din guvern ar putea sa ia in considerare o improspatare a flotei de supersonice cu niste chinezarii nou-noute.

Ar fi modalitatea perfecta de a ne da peste nas celor care am criticat, vehement si pe buna dreptate, intentia de achizitie de F-16 la mana a doua. Le-ati vrut noi, uite ca-s noi!

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Aviatia Magazin » Blog Archive Linia de productie a MiG-ului 21 chinezesc, inchisa | Final de era » Aviatia Magazin Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of