Noutati despre F-urile romanesti

f16Bine, nu stiu daca-s neaparat noutati pentru unii, insa eu nu stiam chestiile astea, asa ca le impartasesc cu voi.

Bunaoara, cum nu stiu care e inceputul povestii, o sa va dau informatiile pe masura ce imi amintesc de ele. Romania are momentan sase piloti de F-16, alti patru (sau cinci?) fiind in procedura de a face trecerea pe acest tip de avion. Tinta este ca pana in 2018 sa avem 16 piloti operationali pentru cele 12 avioane, trecerea urmand a fi facuta de acum in tara.

Avem in momentul de fata doi instructori romani de F-16, insa in tara se mai afla si un instructor portughez care va ajuta si el la trecere viitorilor Warhawksi.

Daca am inteles bine, la finalul trecerii pe F-16 din strainatate, vom avea doi intructori, trei comandanti de formatie si trei piloti operationali.

Avioanele zboara, nu-s bibelouri, momentan de pe baza de la Campia Turzii. In mod normal, ar trebui sa vedem macar o celula, daca nu o formatie de trei, la parada de 1 Decembrie, au mai ramas mai putin de trei saptamani.

Daca erati la curent cu informatiile astea, va felicit. Eu nu le stiam 🙂

4
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
CezarLanceRJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Păi pe piloții romîni care s-au antrenat pe f-16 în sua și israel,nu-i pui la număr? Forța fie cu ce-i 8 negrii mititei.