Romania, in topul sigurantei in aviatia civila

Read Time:1 Minute, 7 Second

aeroport otopeniRomania se afla in topul tarilor din Europa si chiar din lume la capitolul sigurantei aviatiei civile.

Organizatia Aviatiei Civile Internationale (ICAO) a efectuat in anul 2009 un audit la nivelul Romaniei, in domeniul sigurantei aviatiei civile si a constatat un serie de neconformitati. Ulterior, in octombrie 2012, ICAO a organizat o misiune de validare, pentru a verifica daca s-au rezolvat neconformitatile constatate.

In acest context, pozitia dobandita dupa misiunea de validare a ICAO din anul 2012 a devenit publica si plaseaza Romania pe locul 4 in Europa si locul 10 in lume in privinta sigurantei aviatiei civile.

In Romania, Centrul de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile (CIAS) este organismul tehnic specializat sa execute investigatiile privind siguranta aviatiei civile.

“Vom depune in continuare toate eforturile de pastrare a nivelului atins si chiar de imbunatatire a acestuia, acolo unde este cazul. Totodata, dorim asigurarea unei instruiri consistente initiale, recurente si training on-the-job pentru tot personalul implicat privind supervizarea sigurantei aviatiei civile”, a declarat Nicolae STOICA, Director General al Centrului de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile.

Rezultatele Romaniei in ceea ce priveste siguranta aeronautica gestionata prin programul ICAO Universal Safety Oversight Audit Programme – Continuous Monitoring Approach (USOAP CMA), sunt postate pe website-ul ICAO.

Pentru a vizualiza raportul final, click aici.

Centrul de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile – CIAS

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Turkish Airlines, comanda de pana la 95 de Boeinguri 737
Next post „Acrobatie” cu Boeing 787 Dreamliner (Video)
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x