Romania a vrut 3 escadrile de F-16 noi, dar a cumparat doar una, la mana a treiaRomania wanted three F-16 Bk52 squadrons but bought just one, at third hand

Read Time:1 Minute, 41 Second

f-16 mig 21Romania a vrut trei escadrile de avioane F-16 Block 52 nou-noute, insa a sfarsit prin a cumpara una singura, si aia la mana a treia.

Seful Statului Major General, generalul Generalul Stefan Danila, fost pilot de vanatoare daca va intrebati cu ce s-a ocupat in tinerete, marturiseste ca si-ar fi dorit doua sau chiar trei escadrile de avioane F-16 Bk.52 pentru Fortele Aeriene Romane. A trebuit sa se multumeasca doar cu una, formata din avioane la mana treia.

„Ca sa fiu sincer, initial am crezut ca cea mai buna solutie pentru noi era F-16 Block 52 si chiar am sustinut ideea de a cumpara doua sau trei escadrile de F-16 Block 52. Pe termen lung, ar fi fost fost o solutie foarte buna pentru noi, insa, din pacate, efortul financiar era si este imposibil pentru Romania”, a spus generalul Danila pentru publicatia Jane’s.

Daca n-am avut bani de F-16 noi, am luat F-16 la mana a treia din Portugalia.

Care F-16 la mana a treia ne-au costat 253 de milioane de dolari, potrivit aceleiasi surse. f-16 mig 21Romania wanted three F-16 Block 52 squadrons, 36 fighter jets, but bought only one, with third hand planes.

Chief of General Staff from Romanian Army, gen. Stefan Danila, a former fighter pilot, said he wandet three squadrons with brand new F-16s, but Romania didn’t and doesn’t have money for a contract that expensive.

„To be honest, my original idea was that the best solution for us was to buy F-16 Block 52 aircraft and I supported the idea of purchasing two or three squadrons of F-16 Block 52s. Over the
long term I think that would have been a very good solution, but unfortunately the financial effort necessary for starting this project was – and still is – impossible to sustain”, gen. Danila told Jane’s reporter.

If we couldn’t buy 36 new and modern F-16s, we bought 12 old ones from Portugal. With „only” $ 253 millions.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

14 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nicolae Aurelian

Eu zic ca daca s-ar fi comasat doua servicii d-alea total supradimensionate, ca sa nu zic inutile, ca de exemplu STS cu SRI, s-ar fi gasit bani si de 3 escadrile de F-16 care sa nu fi fost fabricate pe vremea lui Reagan.

Jap

Romania detine la ora actuala 28 f-16.

Jap

Vorbesc serios la ora actuala in tară se află 16 avioane f-16 care sînt ale noastre și cele 12 portugheze.

Jap

Romania, dacă tu nu cunoști ceva, asta nu inseamna că nu exista acel ceva.

Mig-21 Lancer

ce tot vrei sa spui dom’le?

Jap

Mai vine si sua cu o escadrila de f-16 permanent si vreo 500 de soldati,bucuria politrucilor (ne apara americanii,de ce sa m-ai bagam bani în armata).

Cezar

Fiti optimisti….desi vom fi printre ultimii care achizitioneaza si opereaza avioane de tip F 16, vom fi printre primii care vom avea in muzeul militar astfel de exponata! He he ehe ehe eh 🙂 Asta da rapiditate si profesionalism! :))))))

Sukhoi35

Nici cel mai pesimist om din lume n-ar fi zis-o asa bine ca tine :))

Jap

În toamnă vor fi gata primele două avioane, le vor aduce la nivelul block 52 (doamne ajuta),apoi vor trece la teste (daca trec sa fim bucuroși).

Jap

Asa zic bravii nostri conducatori (block 52),iar noi sa nu punem botul la ce zic astia.

Previous post <!--:ro-->Polonia extinde resursa de zbor pentru avioanele Su-22<!--:--><!--:en-->Poland keeps it’s Su-22 jets flying <!--:-->
Next post <!--:ro-->Croatia isi ia MiG-urile 21 din Ucraina<!--:--><!--:en-->Croatia gets back it’s MiG-21 jets<!--:-->
14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x