Rusia curteaza din nou India

Rusii nu isi iau gandul de la banii indienilor si le fac inclusiv public oferta de a reintra in programul dezvoltarii avionului de generatia V, Suhoi Su-57.

Directorul adjunct al Serviciului Federal pentru Cooperare Militara si Tehnica, Vladimir Drozhzhov, spune ca India este binevenita si chiar asteptata sa se implice din nou in proiect.

„Cred ca ar trebui sa reluam acest proiect, Rusia este deschisa. Suntem pregatiti pentru acest pas si le propunem programul partenerilor nostri indieni”, a declarat acesta.

India a fost parte din programul de dezvoltare a Suhoiului 57, planul autoritatilor de la New Delhi fiind acela de construi ulterior o varianta locala a aparatului.

Denumit FGFA – Fifth Generation Fighter Aircraft – programul a fost abandonat in cele din urma de indieni deoarece avionul nu s-a ridicat la cerintele initiale, iar costurile pentru a-l face performant erau mult prea ridicate.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

Probabil,sa întîlnit hoțul cu prostul. Pînă atunci indienii,mai cumpără 21 Mig-29.

Dinu Turcanu

mai curand Rafale

Jap

A cumpărat Rafale,primele le vinene la sfîrșitul lui septembrie. Acum văd că indienii,cumpără avioane din rusia: 21MIG-29 și 30SU-30MKI. Rămîne de văzut,ce ia pt portavion. Oricum,de la Zeilor Gangelui no să vadă nici o Vimană. NAMASTE.

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x