Rusia curteaza din nou India

Read Time:43 Second

Rusii nu isi iau gandul de la banii indienilor si le fac inclusiv public oferta de a reintra in programul dezvoltarii avionului de generatia V, Suhoi Su-57.

Directorul adjunct al Serviciului Federal pentru Cooperare Militara si Tehnica, Vladimir Drozhzhov, spune ca India este binevenita si chiar asteptata sa se implice din nou in proiect.

„Cred ca ar trebui sa reluam acest proiect, Rusia este deschisa. Suntem pregatiti pentru acest pas si le propunem programul partenerilor nostri indieni”, a declarat acesta.

India a fost parte din programul de dezvoltare a Suhoiului 57, planul autoritatilor de la New Delhi fiind acela de construi ulterior o varianta locala a aparatului.

Denumit FGFA – Fifth Generation Fighter Aircraft – programul a fost abandonat in cele din urma de indieni deoarece avionul nu s-a ridicat la cerintele initiale, iar costurile pentru a-l face performant erau mult prea ridicate.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

3 thoughts on “Rusia curteaza din nou India

  1. A cumpărat Rafale,primele le vinene la sfîrșitul lui septembrie. Acum văd că indienii,cumpără avioane din rusia: 21MIG-29 și 30SU-30MKI. Rămîne de văzut,ce ia pt portavion. Oricum,de la Zeilor Gangelui no să vadă nici o Vimană. NAMASTE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Incident cu un avion Tarom: Trenul de aterizare, avariat la aterizarea pe Otopeni
Next post Avionul SMURD donat de Tiriac revine la zbor