Trageri în premieră cu sistemul HIMARS din dotarea armatei române | VIDEO

Read Time:59 Second

În perioada 8-10 iunie, în Poligonul Capu Midia, au avut loc în premieră trageri cu sistemul HIMARS (M142 High Mobility Artillery Rocket System) din dotarea armatei române.

Este vorba despre sistemul ce a intrat în serviciul Brigăzii 8 Rachete Operativ Tactice „Alexandru Ioan Cuza” în anul 2021, conform MApN.

Tragerile au avut loc în cadrul exercițiilor ”Unirea 22″ și ”Viforul 22″, desfășurate de structuri din cadrul Brigăzii 8 Rachete Operativ Tactice.

Scenariul fictiv al exercițiilor a avut ca obiectiv exersarea tehnicilor, tacticilor și procedurilor pentru asigurarea sprijinului prin foc al unei grupări de forțe care desfășoară operația de apărare a litoralului.

Potrivit Ministerului Apărării, ”achiziționarea sistemului HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System) a fost stabilită prin Legea numărul 46/2018 pentru realizarea „Capabilității de sprijin de foc indirect” aferentă programului de înzestrare „Sistem Lansator Multiplu de Rachete cu bătaie mare” – HIMARS.

Documentul prevede achiziţionarea a trei sisteme cu câte 18 instalaţii de lansare fiecare, incluzând, dar fără a se limita la acestea, muniţia, elemente de comandă control, senzori, suport logistic, mentenanţa, echipamente criptografice şi cu regim special, precum şi a serviciului de instruire a personalului la toate nivelurile necesare.”

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Suspendarea, reluarea zborurilor și scoaterea din serviciu a avioanelor MiG-21 LanceR
Next post Reacția NATO după ce un avion civil a zburat fără drept în spațiul aerian al Alianței
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x