Ultimul zbor pentru “parintele aviatiei navale” din Romania, comandorul Tudorel Duta

Foto: Grupul de Elicoptere
Foto: Grupul de Elicoptere
Aviatia Militara romaneasca este mai saraca dupa ce omul supranumit “parintele aviatiei navale” a efectuat ultimul sau zbor cu un elicopter Puma Naval in calitate de pilot militar.

Evenimentul, pentru ca, oricat de trist ar fi, este un eveniment, a avut loc in data de 22 aprilie.

Comandorul Duta, comandantul Grupului de Elicoptere din cadrul Marinei Romane, s-a urcat la mansa Pumei N cu numarul 141 pentru ultimul sau zbor. Ca un facut, la aproape 34 de ani (fara cateva zile) de la primul zbor din viata comandorului.

Elicopterul a decolat de pe Aerodromul Tuzla, acolo unde a si revenit dupa un zbor frumos, peste Dobrogea. La final, pilotii de la RAS Tuzla l-au omagiat si ei pe comandorul Duta cu o formatie de doua avioane Diamond Katana, unul fiind pilotat de comandorul Ioan Necsoiu, fost pilot pe MiG-29 la baza de la Mihail Kogalniceanu.

Nu putem decat sa ne inclinam si noi in fata comandorului Duta si sa ii multumim pentru munca depusa in serviciul militar in ultimele decenii.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Dacul -dd Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Dacul -dd
Guest
Dacul -dd

Bine ar fi fost sa se dea un decret ca cei care au vasta de pensionare ca piloti sa poata antrena, sa predea cursuri fara ca sa mai piloteze.
Se pot face cursuri si la sol de cunoasterea aparaturii si de manevrare la rece a aparatelor de zbor.