Un Su-35 pentru patriarhul KirilA Su-35 fighter jet for patriarch Kirill

SONY DSCPatriarhul Kiril al Rusiei a vizitat, ca orice inalta fata bisericeasca ce propavaduieste si respecta cuvantul Domnul, o uzina care produce, printre altele, avioane de lupta. Iar oamenii de-acolo, darnici din fire, i-au facut un mic cadou – un avion Suhoi Su-35.

Capul Bisericii Ortodoxe Ruse, cunoscut pentru faptul ca tolereaza si, pe alocuri, chiar imbratiseaza politica agresiva a lui Putin, i-a binecuvantat pe muncitori si le-a transmis cele mai pasnice ganduri. De exemplu, ca Rusia este o mare putere mondiala si ca are nevoie de arme.

„Rusia nu poate fi un vasal. Pentru că Rusia nu este doar un stat, este o întreagă civilizaţie, este o poveste de o mie de ani, un vas cultural eterogen, de o putere enormă. Pentru a putea trăi o viaţă suverană, trebuie, dacă este necesar, să fim capabili să ne apărăm patria”, a spus Kiril.

Sigur, patriarhul n-a scos un cuvant despre ocuparea Crimeei sau despre declansarea ostilitatilor din estul Ucrainei. Asa cum n-a spus nimic despre Cecenia, despre Georgia, despre Transnistria.

In fine, patrunsi de emotia momentului, muncitorii mai entuziasmati ca in timpul unei vizite de lucru a lui Stalin, i-au oferit patriarhului un avion de lupta Su-35. Iar acesta l-a acceptat incantat.SONY DSCPatriarch Kirill, the head of the Russian Orthodox Church, was presented with an unlikely gift for a religious leader this week as he toured a factory in Russia’s far-east – a single-seater fighter jet SU-35.

Kirill was presented with the jet after giving workers at the civilian and military aircraft plant icons blessed by himself, the church said in a statement on its official website on Tuesday.

The patriarch, with whom President Vladimir Putin has fostered increasingly close ties in recent years, addressed the workers on the importance of protecting Russia.

„Russia cannot be a vassal. Because Russia is not only a country, it is a whole civilization, it is a thousand-year story, a cultural melting-pot, of enormous power,” RIA news agency quoted him as saying.

„In order for us to be able to live a sovereign life, we must, if necessary, be able to defend our homeland.”

Kirill’s church is aligned with Putin’s drive to reunite the former Soviet sphere of countries, with the Russian Orthodox Church exerting considerable influence through its 165 million members in Russia and other former USSR republics.

Read more on Reuters

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

25 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

Pare a fi campanie electorala, gestul din partea muncitorilor pare pur simbolic,tu ziceai ca pasarea este in teste si sa construit doar 1-2 escadrile,dupa informatile mele sint 187 construite pina acum.

Voceslav Vagorsky

Inca , nu te-ai ,,invatat”, cu propaganda ruseasca ? Cand iti vor zice ca au 5-7 bucati, sigur au peste 25O. Oare,stiti ce au sub Caucazul de Nord?

Voceslav Vagorsky

Inca , nu te-ai ,,invatat”, cu propaganda ruseasca ? Cand iti vor zice ca au 5-7 bucati, sigur au peste 25O. Oare,s
titi ce au sub Caucazul de Nord?

Jap

Cind construiesti un avion de la zero faci vreo 5-6 prototipuri si le testezi citiva ani,daca tia iesit ce-ai vrut incepe productia in masa,la su-35 sa terminat testarea si acum este in productie din 2007 intre timp construinduse 198 de avioane.la ivani o escadrila are 25-30 de avioane nu ca la noi doar 12,ruși se lauda ca pina la sfirsitul anului vor mai introduce in forte inca vreo 300 de pasari de diferite tipuri,da si tu un link unde scrie ca au facut doar 30 de bucati.

Jap

1) Frate ai uitat de link 2)asa zic ivanii ca sint din aceiasi familie,corect,dar 35 este superior 27 la toate capitolele,este un alt avion, construit de la zero si testat cum ai zis chiar tu,mai mare,mai rapid,mai jmecher.3) stai calm nu te impancieta este doar parerea mea 4) chiar stiu cum arata un su-35, parca e ala de la paris,cu tractiune vectoriala, cind zboara demonstrativ ramin fraierii cu gura cascata,oare de ce?

enzo

Avioanele noi sunt incredibil de greu de construit.
Contin tot felul de materiale rare greu de obtinut si procesat. Imi vine greu sa cred ca au construit rusii deja ~200 de SU-35.
Uite ce zic ‘mincinosii’ netului:
http://en.wikipedia.org/wiki/Sukhoi_Su-35

Jap

Povești?nu prea cred,saitul oficial?pai ivanii pot sa zica ce vor este saitul lor,acum depinde citi fraieri chiar cred ce zic,bine a zis voceslav,su-35 este un avion remacabil din toate punctele de vedere si nu are nici un rival pe masura in ef-urile din sua,aceasta este parerea mea.

Voceslav Vagorsky

,,enzo”, ti-ai pus vr`odata intrebarea, de ce chinezii reusesc sa copieze mai tot si in materie de aviatie ( poate sti de scandalul dintre China si Rusia, PRIVIND copierea , tocmai a,,unuia”dintre SUHOI, motiv, pt care China, cu toate ca semnase cu U.S.A. pt,,inzestrarea”cu tehnica americana, a trebuit s-o coteasca, acceptand,,oferta”ruseasca, pt stingerea conflictului.In momentul actual INDIA si CHINA detin suprematia in acea parte de lume. Zi-mi c-am mintit.

Voceslav Vagorsky

scz,pt greseli de ortografie.

Jap

Recunosc ‘nu stiu nimic’.

Cezar

Sa fie primit si sa-l aiba rusii pe lumea cealalta! 🙂

Voceslav Vagorsky

,,Cezar”e, nu vei primi niciodata ceea ce crezi ca ti s-ar cuveni, ci altii, vor fi cei,care iti vor multami!

Voceslav Vagorsky

multamii

Voceslav Vagorsky

O intrebare:cand a fost efectuata ,,saritura” pana in Japonia, cu un MIG (xx ), reusind o viteza de 35oo km/h, nefiind detectat de niciun radar???

Voceslav Vagorsky

,,LanceR”, daca vrei te provoc la discutii ample; hai sa facem un fel de chat la care sa aiba acces cat mai multi. Un fel de,,masa rotunda”, cu discutii pro si contra, dar totul cu argumente.OK?

Voceslav Vagorsky

Rusii, ca tehnica si ,,dimensiuni”, sunt superiori yancheilor; sa ti minte.

Voceslav Vagorsky

OK, vorbim.

25
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x