US Air Force isi modernizeaza flotele de F-15 si F-16

USAF_F-16A_F-15CFortele Aeriene ale Statelor Unite (US Air Force) intentioneaza sa demareze un amplu proce de modernizare a flotelor de F-15 si F-16. Tinta este o prelungire a resursei de zbor cu inca 8-10 ani, pana cand noul si scumpul F-35 va fi gata de actiune si intr-un numar suficient.

Planul USAF este unul ambitios, care prevede modernizarea tuturor avioanelor F-16 (1.018 bucati) si F-15 C/D (175 bucati), mentinand operationale aceste aparate pana in clipa in care F-35 va putea sa preia intru totul sarcinile lor operative.

Modernizarea presupune revitalizarea celulelor si „adaugarea” a inca 8-10 ani la durata de viata, plus upgrade-ul avionicii, al radarelor, al interfetelor de comunicare etc.

Potrivit documentelor oficiale, modernizarea celor 175 de F-15 C/D Eagle este absolut necesara, in opinia specialistilor USAF, pentru ca americanii sa poata domina cerul planetei pana prin 2013. Costul nu e de ici de colo, fiind necesare 8,6 miliarde de dolari!

In conditiile astea, zic ca pentru Romania nu mai raman decat vechiturile bijuteriile din Portugalia. La mana a treia!

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marius Fenchea

Da F 16 MLU o bijuterie de avion poate daca ar avea situational awareness, RCS mai mic, timpul intre defectiuni mai mare si o ora de zbor la jumatate de pret – oare nu mai bine luam Gripen C/D care face acum aceste lucruri?

Marius Fenchea

Nu- noi astia care cat de cat ne ocupam de informatiile in domeniu nu stim noi bine ce marei „bijuterii” ne pregatec guvernantii pentru RoAF…….

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x