Armata rusă s-a retras de pe Insula Șerpilor

Read Time:54 Second

Rusia a anunțat că și-a retras trupele de pe Insula Șerpilor, teritoriu ucrainean pe care îl ocupase din prima zi de război, în luna februarie.

Oficial, Moscova spune că este un ges de bunăvoință față de Kiev și de comunitatea internațională, demonstrând astfel că nu obstrucționează exportul de cereale din Ucraina pe cale maritimă.

Neoficial este însă vorba despre dificultatea apărării acestui petec de pământ.

În ultimele luni, Ucraina a primit armament occidental, iar atacurile asupra insulei s-au întețit, în ciuda disponibilizării de trupe și de echipamente militare din partea rusă.

Mai mult, trupele masate acolo și navele folosite pentru aprovizionare au devenit ținte facile pentru armata ucraineană.

În urmă cu numai câteva zile a fost lansată o ofensivă pentru cucerirea insulei, ofensivă pe care Rusia susținea că a reușit să o blocheze, dar care pare că a avut succes din moment ce asistăm la o retragere.

Pentru România anunțul nu poate fi decât pozitiv pentru că prin ocuparea Insulei Șerpilor trupele lui Putin erau la foarte mică distanță de teritoriul național.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Polonia primește bază permanentă, România doar rotații suplimentare de trupe
Next post Save the date – BIAS 2022 va avea loc pe 3 septembrie