Polonia a primit primele tancuri K2 și obuziere K9 din Coreea de Sud

Read Time:1 Minute, 8 Second

Polonia a recepționat recent primele tancuri K2 și obuziere K9 comandate din Coreea de Sud. Demararea livrărilor la numai câteva luni de la semnarea contractelor poate fi considerată o reușită pentru autoritățile de la Varșovia.

O navă de transport a adus în portul Gdynia un prim lot de echipamente militare sud-coreene constând în 10 tancuri K2 și 24 de obuziere autopropulsate K9.

A avut loc și o ceremonie simbolică la care au participat președintele Poloniei și ministrul Apărării, printre alții.

În vara acestui an, în luna iulie, polonezii au semnat un acord-cadru cu autoritățile din Coreea de Sud și cu producătorul Hyundai Rotem pentru achiziția a 1,000 de tancuri K2. 180 dintre acestea vor fi fabricate în statul asiatic, în timp ce restul vor fi fabricate în Polonia într-o variantă ”polonizată”, denumită K2PL.

În același timp a fost semnat un acord și cu cei de la Hanwha Defense pentru achiziția a 672 de obuziere autopropulsate K9, primele 212 bucăți urmând a fi produse în Coreea de Sud, după care Polonia va fabrica restul în varianta locală K9PL.

Integrarea procesului de fabricație pentru tancuri și obuziere a fost una dintre condițiile ferme ale Poloniei pentru acest contract.

În paralel, guvernul de la Varșovia a semnat mai multe contracte privind achiziția a sute de tancuri Abrams din Statele Unite, primele elemente ajungând deja în Polonia.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ilie

Si noi am primit promisiuni de securitate 😉

Previous post Două baze aeriene strategice ruse ar fi fost lovite cu drone de Ucraina
Next post Germania a aprobat achiziția avioanelor F-35
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x