Ucraina a distrus parțial un sistem S-400

Read Time:57 Second

Ucraina a distrus parțial un sistem antiaerian S-400 Triumf, bijuteria tehnologică a industriei militare ruse.

Potrivit unor clipuri publicate de mediile oficiale de la Kiev, un lansator al sistemului S-400 a fost distrus complet, iar alte componente ale bateriei au fost avariate destul de serios.

Sistemul S-400 era amplasat în extremitatea vestică a peninsulei Crimeea, în zona localității Olenivka, iar ucrainienii păstrează încă tăcerea cu privire la rachetele folosite pentru a lovi atât de adânc în teritoriul inamic.

Totuși, Oleksiy Danilov, secretar al Consiliului Național de Securitate și Apărare din Ucraina, a anuțat că este vorba despre o rachetă ucrainiană nouă ce a fost folosită pentru acest atac.

Ulterior, jurnaliștii de la Kiev au speculat că ar fi vorba despre o rachetă antinavă R-360 Neptune adaptată pentru lovituri sol-sol.

Elemente ale sistemelor S-400 au mai fost distruse în Ucraina începând cu vara acestui an, atunci când sisteme HIMARS au început să fie utilizate pe scară largă.

În luna mai, un element de comandă 55K6A al sistemului S-400 a fost distrus, iar ulterior inclusiv radare 92N2E ‘Grave Stone’ au apărut distruse în diferite imagini.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post A murit unul dintre cei mai cunoscuți piloți militari ai Ucrainei
Next post Cele două ambulanțe aeriene Learjet 75 au ajuns în România