Ucraina anunță ce echipamente militare la standard NATO a primit până acum

Read Time:1 Minute, 0 Second

Ministrul Apărării din Ucraina, Oleksii Reznikov, a făcut un scurt bilanț al echipamentelor militare la standard NATO pe care Kievul le-a primit deja din partea aliaților.

Potrivit acestuia, în Ucraina au ajuns deja 150 de elemente de artilerie, calibrul 155 mm, sistemele primite fiind M777, FH70, CAESAR, M109A3 și polonezele AHS Krab. Sunt, așadar, cinci sisteme diferite de artilerie la standard NATO în dotarea armatei ucrainene.

La capitolul blindate, au fost primite aproximativ 250 de bucăți, de tipurile M113 TM, YPR-765 (variantă de M113), Bushmaster, Mastiff, Husky sau Wolfhound.

În ceea ce privește sistemele antiaeriene portabile, celebrele MANPADs – Man-portable air-defense systems – au ajuns în Ucraina mii de Stinger, Starstreak, Mistral, Piorun sau Grom, iar la capitolul arme anti-tanc – ATGM, anti-tank guided missile – armata Kievului se mândrește cu Javelin, NLAW sau Milan.

Ministrul ucrainean al Apărării a dezvăluit și câteva dintre planurile de viitor privind echiparea, acestea vizând achiziția de lansatoare multiple de rachete (MLRS – Multiple Launch Rocket System) la standard NATO, înlocuirea completă a unor calibre sovietice, vehicule blindate, avioane de luptă și sisteme antiaeriene.

Statele occidentale vor continua să trimită echipamente moderne în Ucraina, primele pe listă fiind elementele moderne de artilerie.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Avionul care a intrat în spațiul aerian al României a aterizat în Bulgaria
Next post Povestea aproape incredibilă a avionului care a survolat mai multe state NATO