Val de atacuri ruse asupra țintelor strategice din Ucraina. Rusia și Belarus lansează operațiuni cu unități mixte

Armata rusă a atacat zeci de ținte din mai multe orașe importante ale Ucrainei luni dimineață în ceea ce pare un răspuns violent la atacul asupra Podului Crimeea, de sâmbătă.

Cel puțin 75 de rachete de croazieră au fost lansate spre orașele din Ucraina și numai jumătate dintre ele au fost doborâte. Au fost lovite inclusiv capitalal Kiev și orașul Lviv, situat relativ aproape de granița cu Polonia.

Oficialii ucraineni, în frunte cu președintele Zelenskyy, au acuzat atacuri asupra obiectivelor energetice ale țării, mai multe orașe sau chiar părți din regiuni rămânând fără electricitate.

Vladimir Putin a confirmat atacurile, susținând că armata lui a atacat ținte militare și noduri de comunicații.

În același timp, dictatorul din Belarus, Alexander Lukashenko, a anunțat că s-a înțeles cu Putin ca Belarusul și Rusia să folosească unități militare mixte.

”Referitor la agravarea situației de la granița vestică am ajuns la un acord pentru a trimite unități regionale mixte ale Belarusului și Federației Ruse. Aceste lucruri se fac conform acordurilor bilaterale. Dacă nivelul de alertă se păstrează vom începe să folosim trupele mixte ale Union State (alianța dintre Rusia și Belarus – n.red.). Formarea acestui grup de trupe a început de două zile”, a transmis Lukashenko.

Acesta a precizat că rușii nu vor avea o contribuție numerică semnificativă, numai că este un semnal ce amplifică temerile privind implicarea Minsk-ului în războiul din Ucraina.

Atacurile de luni dimineață au vizat ținte strategice – puncte de distribuție a electricității, poduri – din Kharkiv, Lviv, Mykolaiv, Kiev sau Dnipropetrovsk.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x