Galceava pe cer: 5 Tu-22 au alertat NATO. Turcii au replicat cu F-16

Read Time:46 Second

Rusii incep sa-si faca simtita prezenta tot mai mult in zona Marii Negre, bulgarii si turcii fiind alertati, recent, de un raid facut cu 5 bombardiere strategice Tu-22 in apropierea spatiului aerian al celor doua state.

Cele 5 aparate au fost detectate de vecinii de la sud de Dunare, lucru confirmat de Ministerul Bulgar al Apararii. Si chiar daca rusii nu au violat spatiul aerian al bulgarilor, se pare ca aparatele lor s-au apropiat la numai 40 de kilometri de acesta.

Mai mult, se pare ca Fortele Aeriene din Turcia au ridicat imediat in aer o celula de F-16 aflata in alarma, Falcon-urile fiind trimise sa-i escorteze pe rusi departe de spatiul aerian NATO.

Ministrul bulgar al Apararii ar fi spus ca decizia de a trimite avioanele din Turcia in misiune de interceptare a apartinut comandantilor NATO, nu ca vecinii nostri ar fi avut ce sa ridice in aer 🙂

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Bataie intre aeroporturile Cluj si Mures pentru Rynair
Next post Ultima jertfă