La loc comanda: Suedia nu mai vinde Gripen Braziliei?

gripenUite o stire care, daca se va dovedi a fi si adevarata, ar putea fi extrem de interesanta. Se pare ca Suedia este gata sa puna cruce acordului cu Brazilia pentru vanzarea a 36 de avioane multirol Saab Gripen.

Potrivit publicatiei braziliene VEJA, in aceasta perioada are loc o intalnire foarte importanta intre delegati suedezi si reprezentanti ai ministerelor de Externe si de Finante de la Brasilia.

Motivul ar fi unul destul de simplu, anume ca nordicii nu sunt de acord cu renegocierea acordului de finantare, asa cum au solicitat brazilienii.

Acuzand probleme economice, sud-americanii au cerut Suediei o renegociere a contractului de finantare a achizitiei, ei dorind dobanzi mai mici.

Conform sursei citate, delegatia suedeza prezenta in aceste zile in Brazilia are o misiune clara, aceea de a le transmite oficialilor din “tara cafelei” ca intregul contract va fi rupt daca nu respecta termenii conveniti anterior.

Brazilia ar urma sa cumpere 36 de avioane Saab Gripen pentru 5,4 miliarde de dolari.

2
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
VincentJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Nu va rupe nimeni nici un contract,ambele parți vor pierde,wikingi au nevoie să vîndă pasarile pt a suprvietui sau îi așteapta falimenul.

Vincent
Guest
Vincent

Foarte bine! Sa castige Rafale si contractul Brazilian! 😀