Home » Aviatie militara, featured, headline

La loc comanda: Suedia nu mai vinde Gripen Braziliei?

28 July 2015 2 Comments

gripenUite o stire care, daca se va dovedi a fi si adevarata, ar putea fi extrem de interesanta. Se pare ca Suedia este gata sa puna cruce acordului cu Brazilia pentru vanzarea a 36 de avioane multirol Saab Gripen.

Potrivit publicatiei braziliene VEJA, in aceasta perioada are loc o intalnire foarte importanta intre delegati suedezi si reprezentanti ai ministerelor de Externe si de Finante de la Brasilia.

Motivul ar fi unul destul de simplu, anume ca nordicii nu sunt de acord cu renegocierea acordului de finantare, asa cum au solicitat brazilienii.

Acuzand probleme economice, sud-americanii au cerut Suediei o renegociere a contractului de finantare a achizitiei, ei dorind dobanzi mai mici.

Conform sursei citate, delegatia suedeza prezenta in aceste zile in Brazilia are o misiune clara, aceea de a le transmite oficialilor din “tara cafelei” ca intregul contract va fi rupt daca nu respecta termenii conveniti anterior.

Brazilia ar urma sa cumpere 36 de avioane Saab Gripen pentru 5,4 miliarde de dolari.

2 Comments »

  • Jap said:

    Nu va rupe nimeni nici un contract,ambele parți vor pierde,wikingi au nevoie să vîndă pasarile pt a suprvietui sau îi așteapta falimenul.

  • Vincent said:

    Foarte bine! Sa castige Rafale si contractul Brazilian! 😀

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.