Portughezii trimit avioane F-16 in Romania pentru Politie Aeriana

f16Fortele Aeriene Portugheze vor trimite patru avioane de lupta F-16 in Romania pentru misiuni de Politie Aeriana.

Din pacate, rusinea despre care va vorbeam in urma cu ceva timp si care mi-a atras critici dintre cele mai aspre, nemeritate dupa cum observam cu totii acum, este oficiala.

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) a aprobat intrarea si stationarea pe teritoriul national a efectivelor portugheze, patru avioane si aproximativ 150 de militari, in perioada mai-iunie 2015.

Si daca mai sunt printre dumneavoastra oameni care se indoiesc, ni se spune foarte limpede motivul acestei dislocari in Romania, “in scopul pregatirii si desfasurarii misiunilor de Politie Aeriana NATO”.

“Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a aprobat propunerile Prim-ministrului referitoare la intrarea si stationarea pe teritoriul Romaniei, in perioada mai-iunie 2015, a unor forte si mijloace ale armatei portugheze, avand in compunere patru aeronave F16 Falcon si personalul aferent (aproximativ 150 militari si civili) in scopul pregatirii si desfasurarii misiunilor de Politie Aeriana NATO. Presedintele Romaniei urmeaza sa informeze Parlamentul cu privire la decizia luata, in conditiile legii”, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Scriam in urma cu nu atat de mult timp, ca ungurii ar putea efectua misiuni de Politie Aeriana in Romania cu ale lor Gripenuri cumparate nou-noute. Nu vin ungurii, dar vin portughezii. Dupa ce au fost pe-aici si canadienii.

Va simtiti mai bine? Suntem in pom de-a dreptul, iar situatia pare critica daca ne gandim la graba aprobarii prezentei avioanelor portugheze in Romania, dar macar nu vin ungurii, nu-i asa?

13
Leave a Reply

avatar
5 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
CezarDanILLanceRJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

“mai-iunie 2015” ? Nu cred căi politie aeriana,poate un simplu exercitiu.dacă ar fi adevarat,ce ne facem dupa ce pleacă lusitanii (de la 1 iulie încolo)?

DanIL
Guest
DanIL

Nu te contrazic pe fondul ideii-suntem la registrul vai si amar in ceea ce peiveste aviatia de lupta insa cred ca dislocarea fix a unui contingent portughez cu fix F16 are si al doilea rol si e legat de programul de achizitie a F16 de la portughezi.
Si daca dislocarea va fi pe Borcea(pardon, Kogalniceanu) legatura devine mai stravazie/credibila. Poate are rol si de curs de pregatire tehnicieni/piloti acasa la noi pt viitorul multirol(nu e cel mai potrivit termen…)

DanIL
Guest
DanIL

Eu te rog doar sa iei un tarnacop cat mai mare pt sapatura(groapa).

Cezar
Guest
Cezar

Cum asa…..ca seful SMG, ministrul apararii, fostul presedinte al tarii si toate femeile de serviciu de la palatul Victoria si Cotroceni, urlau sus si tare ca asa ceva nu se intampla si nu se va intampla vreodata!? Clasa politica si conducatori de c…

DanIL
Guest
DanIL

F 16 amricabe vin la Campia. Cel putin asta spun cei de la Rumabian Military in articolul de seara de ieri…nu inseamna ca portughezii nu pot ajunge tot pe acolo…
Cum stai cu sapatura?