”From Russia with love” sau spionaj lânga Baza Aeriană Ghedi?

Read Time:1 Minute, 30 Second

La finalul lunii martie, Rusia reușea o importantă lovitură de imagine prin trimiterea în Italia a tone de echipamente medicale, însoțite de medici și specialiști. La vremea respectivă Peninsula era copleșită de COVID-19, iar aliații europeni dădeau din colț în colț și evitau să ajute.

Timpul a trecut și misiunea rusă din Italia s-a încheiat rapid la începutul lunii aprilie, fără prea multe explicații. În presa locală au tot apărut articole despre lipsa de eficiență a rușilor, care nu ar fi făcut decât un exercițiu de imagine, fără a ajuta concret în lupta cu virusul.

Cei de la Euractiv susțin însă că misiunea ”From Russia with love” nu a fost doar una de imagine, ci și posibil una de spionaj.

Corespondentul Euractiv Sofia la Roma, Antoinette Nikolova, scrie că specialiștii ruși și-au concentrat eforturile de decontaminare într-o singură zonă, deloc întâmplător aflată în vecinătatea Bazei Aeriene Ghedi.

Nikolova citează două surse cu care a discutat și care i-au spus că cele 114 clădiri și cei 400 de mii de metri pătrați decontaminați de echipele Moscovei se aflau situate foarte aproape de Ghedi.

În momentul în care ar fi sesizat că rușii sunt interesați doar de acea zonă italienii au decis să puna stop misiunii de ajutorare, specialiștii revenind la Moscova. Cu ce date, ramâne de văzut.

Baza Aeriană Ghedi este a doua ca importanță din Italia, după Aviano. Aici se află în jur de 40 de bombe nucleare americane de tipul B61.

De pe Ghedi operează 6º Stormo cu trei escadrile echipate cu avioane Tornado IDS, capabile să execute misiuni cu arme nucleare.

Iar Ghedi este cu atât mai specială cu cât este singura bază aeriană din străinătate pe care se află arme nucleare americane și este administrată exclusiv de națiunea gazdă, nu de SUA.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “”From Russia with love” sau spionaj lânga Baza Aeriană Ghedi?

  1. Minciuni capitaliste, sovietele, prin bratul ferm al CeKa au vrut sa ajute si uite unde s-a ajuns. Pe cine sa impuscam acum? Zi tu Jap! In halul asta s-a ajuns! Nu se mai poate desfasura nici macar o actiune de spionaj fara sa faca capitalistii gura mare! Iaca asa nu mai merge, bai dujmani ai poporului!! La zid!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post VENOM, noua înfățișare a F-16 Demo Team
Next post Când vom putea ajunge cu trenul la Aeroportul Otopeni