Când vom putea ajunge cu trenul la Aeroportul Otopeni

La finalul lunii august ar urma să putem ajunge cu trenul de la Gara de Nord la Aeroportul București. Asta dacă nu vor mai exista întârzieri.

Ministrul Tineretului și Sportului, care se ocupă de acest proiect deoarece este inclus în proiectul mai mare denumit ”Euro 2020 în România”, a avansat chiar data de 26 august pentru finalizarea liniei ferate până la Otopeni.

Toate bune și frumoase, numai că lucrările sunt deja mult întârziate. Campionatul European de fotbal trebuia să înceapă pe 12 iunie, dată la care linia aceasta ferată ar fi trebuit să fie în funcțiune. Doar pandemia aceasta a făcut ca Euro să fie amânat un an, iar noi să avem timp să terminăm lucrările.

Atunci când va fi gata, legătura feroviară va permite parcurgerea distanței dintre Gara de Nord și Aeroportul Otopeni în zece minute, conform declarațiilor oficiale. Timpul pare optimist dacă ne gândim că va exista cel puțin o stație pe traseu, la patinoarul lui Ion Țiriac.

Stația terminus va fi la ultimul nivel al parcării etajate și aici e interesant de aflat soluția găsită pentru ca pasagerii să nu meargă printre mașini până la terminal.

O să folosiți trenul pentru a merge la Otopeni?

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mike

Poate este o soluție pentru cei care stau în zona Gării de Nord sau prin nord-vestul Bucureștiului. Ar fi fost utilă o linie de metrou ramificată din M2 sau separată, măcar până la Piața Victoriei (să aibă legătură cu toate liniile importante. Pentru majoritatea bucureștenilor (care nu au mașină personală) este mai bună acum soluția cu autobuzul din Piața Unirii.. Dacă tot au timp să termine linia asta, poate se gândesc cei de la transporturi (vrabia mălai visează) să renoveze și Gara de Nord. Asta pentru că, la ora actuală, Gara de Nord poate câștiga un loc pe podiumul concursului… Read more »

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x