Air France ingroapa subsidiara Joon

Strategia de a fonda o companie aeriana ce se adreseaza in primul rand tinerilor, asa numitii millennials, a fost una cat se poate de proasta pentru Air France, operatorul francez anuntand recent ca ingroapa subsidiara Joon.

Sa incepem cu putina istorie. La finalul lui 2017, Air France lansa pe piata un nou operator. Joon, a carui denumire trebuia sa ne duca cu gandul la jeune, tanar in limba franceza, devenea prima companie aeriana a carei tinta erau millennialsii, generatia tanara care nu vrea decat sa experimenteze si sa calatoreasca.

Operatiunile au inceput pe 1 decembrie 2017 si destinatiile initiale erau unele preferate de tinerii aflati in cautarea experientelor de viata: Barcelona, Lisabona, Berlin sau Porto. Au urmat destinatiile intercontinentale ca St. Maarten, Quito, Mumbai, Teheran, Fortaleza sau Seychelles.

Cand totul parea ca merge bine si ca tinerii au in sfarsit o companie a lor, noul sef de la Air France, Benjamin Smith, a spus ca lucrurile nu stau chiar atat de roz, iar in presa franceza au aparut informatii despre planurile de integrare a Joon in compania mama.

La inceput de 2019, Air France confirma ca subsidiara isi va incheia activitatea si ca operatiunile Joon vor fi preluate de operatorul francez, asa cum se va intampla cu personalul si cu flota compusa din 13 aparate Airbus A320 si patru avioane A340-300.

Joon ramane o aventura, dar, daca vreti, si o noua dovada a faptului ca millennialsii nu sunt inca intelesi pe deplin. Sau, poate, ca aceasta categorisire a oamenilor in functie de varsta nu este tocmai corecta si ca acel comportament de client al oamenilor nu poate fi anticipat doar prin prisma anilor din buletin.

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of