Arab Aviation Summit 2023, sub semnele revenirii și incluziunii

Read Time:2 Minute, 18 Second

Unul dintre cele mai importante evenimente aviatice din zona Orientului Mijlociu, Arab Aviation Summit 2023, se desfășoară sub semnele revenirii post-pandemie și război, incluziune și dezvoltare.

Conferința ce se desfășoară în emiratul Ras Al Khaimah, Emiratele Arabe Unite, este centrată pe sustenabilitate și planuri de viitor, organizatorii și speakerii discutând preponderent despre planurile de viitor care există pentru piața aviatică din zonă și perspectivele de creștere.

În ceea ce privește evoluția aviației din zona Orientului Mijlociu și, de ce nu, chiar a celei mondiale, câteva direcții sunt clare.

Aviația comercială este centrată pe sustenabilitate și eficiență. Ce înseamnă acest lucru? Companiile aeriene vor căuta tot mai mult opțiuni pentru a deveni cât mai eficiente și mai prietenoase cu mediul înconjurător, iar asta înseamnă comenzi pentru avioanele noi ale producătorilor.

Se estimează că 60% din avioanele folosite în prezent de operatorii aerieni din zonă vor fi înlocuite cu unele noi și eficiente în următorii ani, ceea ce înseamnă un boost evident pentru producători.

Un alt element pe care se insistă în mod deosebit este colaborarea. Industria realizează tot mai mult faptul că actorii care acționează individual au șanse mici de a se impune sau a rezista pe o piață tot mai competitivă, astfel că se caută și se promovează modalități de colaborare între state, între regiuni, între aeroporturi, companii și așa mai departe.

Viitorul se prefigurează a fi unul al cooperării, iar cine se adaptează cel mai bine la această realitate are și cele mai mari șanse de a rezista pe piață.

Trebuie menționat elementul de incluziune. Lumea arabă este în general percepută ca fiind una dominată de bărbați, astfel că orice pași făcuți spre implicarea femeilor într-un număr cât mai mare în aviație nu poate fi decât un lucru pozitiv.

Unul dintre invitații speciali ai summitului a fost Sheikha Mozah bint Marwan Al Maktoum, membră a familiei conducătoare din Emirate, dar și deschizător de drumuri în aviație pentru femeile din această parte a globului pentru că ea este și pilot pe tiltrotorul AW609 în cadrul Poliției din Dubai.

Iar ea a venit pe scenă cu un discurs 100% centrat pe incluziune și pe atragerea mai multor femei în acest domeniu, aducând o notă de puternică de prospețime unui astfel de eveniment mai ales că este implicată la vârful conducerii politice a statului.

Probabil că cele mai importante anunțuri pentru Ras Al Khaimah de la acest eveniment au fost rutele noi anunțate de un operator important și de un mare tour operator, dar despre ele discutăm pe larg într-un material dedidac aeroportului.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Cum a fost lovită drona americană deasupra Mării Negre
Next post AirShow Barza 2023 – 29 aprilie, Târgu Jiu