Avionul SMURD donat de Tiriac revine la zbor

Avionul Cessna Citacion V donat de Ion Tiriac pentru SMURD isi reia activitatea dupa aproape trei ani in care a stat la sol.

Ministerul de Interne a anuntat, prin intermediul unei postari pe social media, ca Cessna-ul a trecut printr-un amplu proces de mentenanta si ca este gata pentru executarea misiunilor aeromedicale.

„Recepția aeronavei a fost făcută după efectuarea unui proces amplu de mentenanță asupra ei. Astfel au fost efectuate reparații capitale la cele două motoare, necesare după efectuarea unui număr de 1.200 de ore de zbor și revitalizarea resursei tehnice a unor agregate cu resursă expirată. Aeronava Cessna Citation V seria 560-0200 este un avion bimotor, dispune de sistem de management al zborului (FMS), aparatură de radionavigație, echipamente antigivraj, degivrare, presurizare și climatizare care-i permite zborul IFR(zbor instrumental) sau VFR (zbor la vedere), ziua și noaptea, în condiții de givraj până la altitudine maximă. Are o viteză de croazieră de 795 km/h și o capacitate maximă de 7 pasageri și o targă echipată medical”, se arata in mesaj.

Incepand cu saptamana viitoare, avionul va fi operational si „va executa misiuni umanitare, de transport aeromedical de urgență și transplant pe teritoriul național și internațional.”

Cessna-ul donat de Tiriac pentru SMURD a ramas la sol din octombrie 2016, atunci cand aeronavei i-a expirat resursa de zbor. Inainte de asta, avionul a executat inclusiv zboruri de protocol, desi a fost donat pentru misiuni aeromedicale.

In ultimii ani, pacientii romani au fost transportati catre spitale din strainatate cu avioane C-27J Spartan ale Fortelor Aeriene.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Titus

Cred ca cine a trimis comunicatul a gresit un pic unitatea de masura a vitezei …si a scris 463 km/h in loc de mph …ca doar nu e AN 24……ci un bireactor cu o viteza de croaziera de 796 km/h la 11.000 m…

Titus

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x