Incident cu un avion Tarom: Trenul de aterizare, avariat la aterizarea pe Otopeni

Un avion al companiei Tarom a fost implicat intr-un incident destul de serios la aterizarea pe Aeroportul Otopeni, cand trenul de aterizare a cedat.

Mai exact, trei dintre cele patru cauciucuri ale trenului de aterizare principal au explodat dupa contactul cu pista.

Aeronava in cauza, un ATR 42-500 inmatriculat YR-ATF ce efectuase cursa RO638 intre Satu Mare si Bucuresti, a ramas imobilizata pe pista 08L de la Otopeni, iar pasagerii au fost evacuati. Niciunul nu a fost ranit.

Momentan nu se cunosc cauzele acestui accident.

„Dragi pasageri, la aterizarea aeronavei care efectua cursa Satu Mare – București din această seară, s-a produs o explozie la anvelopele trenului principal de aterizare. Aeronava, de tip ATR 42, avea 22 de pasageri la bord, care au fost debarcați conform procedurilor și sunt toți în regulă, asemenea și echipajul nostru. Mulțumim echipajului pentru profesionalismul cu care și-a făcut datoria, precum și pasagerilor pentru modul în care s-au purtat și pentru înțelegere”, a transmis compania.

ATR-ul implicat in acest accident are o vechime de 20 de ani, efectuand primul zbor in 1999. Aeronava, ca si celelalte ATR-uri din flota Tarom, urmeaza sa fie inlocuita cu aparate ATR 72-600 noi comandate deja de operatorul roman.

Livrarile aparatelor noi vor incepe in toamna acestui an, iar din momentul sosirii vor fi scoase treptat din flota avioanele vechi.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x