Poți învăța o meserie și avea un loc de muncă asigurat în domeniul aeronautic prin învățământul dual

Read Time:1 Minute, 21 Second

Compania Turbomecanica și Colegiul Tehnic ”Henri Coandă” din București anunță lansarea claselor de învățământ dual prin care le oferă copiilor oportunitatea de a studia o meserie din domeniul aeronautic și de a avea apoi un loc de muncă asigurat.

Absolvenții de clasa a 8-a sunt cei care pot opta chiar din această vară pentru înscrierea în clasele create special de Turbomecanica și Liceul ”Henri Coandă”.

Înainte de toate, hai să vedem ce este învățământul dual:

”Organizarea învăţământului dual se face la cererea agenţilor economici. Mai mult, organizarea, durata, conţinutul programelor de pregătire şi modalităţile de certificare a pregătirii profesionale se stabilesc prin consultarea operatorilor economici. Prin urmare, această formă de învăţământ profesional este complementară celor care funcţionează în prezent, iar OUG 94/2014 oferă cadrul legal în vederea organizării ei, dând deopotrivă posibilitatea agenţilor economici să se implice direct în toate componentele formării forţei de muncă de care au nevoie.”

Prin urmare, vorbim despre o școală profesională ale cărei cursuri sunt create în colaborare cu o companie, care își asumă pregătirea practică a elevilor și chiar angajarea lor după absolvire.

În cazul claselor de la ”Henri Coandă”, Turbomecanica oferă burse în valoare de 800 de lei lunar pe parcursul celor 3 ani de studii, bursă de merit în valoare de 300 de lei pentru cei care au medii peste 8, cazare gratuită, o masă pe zi și decontarea transportului spre casă o dată pe semestru pentru elevii din provincie.

Mai mult, statul român oferă și el o bursă de 200 de lei lunar pentru elevii de la învățământul dual.

Turbomecanica mai spune că garantează angajarea la finalizarea studiilor.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mihai

program interesant

Previous post Drumul spre FL390 (II)
Next post România și alte 10 state din NATO vor un program comun de pregătire a piloților militari
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x