Rolls-Royce vrea sa construiasca cel mai rapid avion electric

Propulsia electrica prinde aripi si in domeniul aviatiei, britanicii de la Rolls-Royce avand planuri mari pentru viitorul apropiat, cand isi propun sa prezinte lumii cel mai rapid avion 100% electric.

Proiectul se numeste ACCEL – Accelerating the Electrication of Flight – iar lucrarile sunt efectuate in facilitatile companiei de pe aeroportul Gloucestershire, dupa cum anunta cei de la News In Flight.

Viitorul demonstrator isi propune sa intre in cartea recordurilor, inginerii asteptandu-se ca acesta sa ajunga la o viteza maxima de peste 480 de kilometri pe ora.

Primul zbor al demonstratorului ar urma sa aiba loc undeva in anul 2020, urmand ca apoi sa se incerce doborarea recordurilor pentru aparatele electrice.

Cum vi se pare acest nou domeniu? Credeti ca viitorul apartine avioanelor electrice, asa cum se intrevede a fi in cazul autoturismelor?

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
albert

E clar ca britanicii doresc sa-si reconstruiasca vechea imagine de mare putere navala,mondiala,aeriana,etc etc.Dupa ce si-au externalizat toata industria,ma intreb cum?Legat de avioanele electrice,apoi lumea cand o ia pe aratura,o ia.Nu mi-ar placea sa vad asemenea aratari:
https://www.ainonline.com/aviation-news/business-aviation/2018-05-09/three-new-evtols-unveiled-uber-elevate

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x