România vrea să cumpere încă un elicopter Black Hawk

Read Time:1 Minute, 9 Second

Ministerul Afacerilor Interne din România și-a anunțat intenția de a cumpăra încă un elicopter S-70i Black Hawk din Polonia.

Potrivit unui comunicat de presă al Departamentului pentru Situații de Urgență, în timpul vizitei pe care reprezentanți ai instituției au efectuat-o recent în Polonia s-a discutat despre suplimentarea comenzii pentru Black Hawk.

Acest al șaptelea elicopter ar fi destinat mai multor tipuri de intervenții pe specificul atribuțiilor Ministerului de Interne.

”În cadrul întâlnirii au fost purtate discuții pentru o eventuală semnare privind achiziția unui alt elicopter (al șaptelea elicopter mediu-greu Black Hawk) care ar fi destinat mai multor tipuri de intervenții pe specificul atribuțiilor Ministerului Afacerilor Interne. Detaliile privind semnarea contractului subsecvent de achiziție a celui de al șaptelea elicopter mediu-greu, tot prin fonduri europene nerambursabile, se vor discuta în perioada care urmează.”

România a semnat în noiembrie 2021 un contract pentru achiziția a șase elicoptere S-70i Black Hawk din Polonia, valoarea contractului fiind de 270 de milioane de euro, plus TVA.

Fondurile vin de la Uniunea Europeană și sunt nerambursabile.

Cele șase elicoptere vor fi configurate pentru operațiuni terestre și pentru operațiuni maritime, iar dotarea tehnică va permite derularea unor acțiuni complexe de identificare și recunoaștere în teren, acțiuni de stingere a incendiilor, de căutare-salvare, de evacuare personal, de transport personal și materiale, de asistență medicală pentru victime multiple și evacuare.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Ucraina a integrat rachetele AGM-88 HARM pe avioanele MiG-29
Next post Norvegia a primit încă 3 avioane F-35
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x