Tarom va vinde vechile avioane Airbus A318 și Boeing 737

Procesul de restructurare al companiei Tarom implică și renunțarea la avioanele vechi, ce urmează a fi vândute.

Potrivit ministrului Transporturilor de la București, Cătălin Drulă, se lucrează la uniformizarea flotei operatorului național, care ar urma să zboare numai cu aeronave Boeing și ATR.

Asta înseamnă că Airbus-urile A318 vor fi scoase din serviciu și valorificate, așa cum se va întâmpla și cu Boeing-urile 737 din generațiile mai vechi.

”Tarom a primit un ajutor de salvare anul trecut, acel ajutor ar trebui fie returnat. Nu are de unde să returneze, ar însemna ajutorul companiei fie transformat în ajutor de restructurare. Se lucrează intens la un plan de restructurare. Planul implică uniformizarea flotei, ar rămâne cu o flotă mai mică, aproximativ trei sferturi din dimensiunea actuală, reducerea personalului care a şi început. Anul acesta se vând avioanele vechi şi o să vină avioane noi. Există o comandă făcută acum doi ani de cinci avioane Boeing 737 Max. Pe acest plan care eficientizează pe partea de reducere de personal, deja au plecat voluntar vreo 300 de oameni, deja sunt în evaluare ceilalţi, prin reducerea direcţiei tehnice, planul are mai mulţi paşi. Vor fi doar două tipuri de aeronave, Boeing şi ATR, ceea ce reduce mult costurile, cu aeronave de tip modern. În acest plan ar trebui să revină pe profitabilitate în 2024 – 2025”, a declarat ministrul Transporturilor la postul Digi24.

Conform airfleets.net, în flota Tarom se află acum 4 Airbus-uri A318, 10 ATR 42 și 72, dar și 8 Boeing-uri 737.

Dintre cele de mai sus, vor părăsi flota Airbus-urile, ATR-urile 42 și Boeing-urile 737 din seriile vechi 300 și 500.

Cele 5 aparate Boeing 737 Max comandate de Tarom direct producătorului american ar urma să fie livrate în anul 2023.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Un cetatean

Rusine…Va credeti publicatie de aviatie si faceti afirmatii de genul „avioane vechi”. Pai A318 au 13-14 ani vechime. Multi dintre voi aveti masinile mai vechi decat acele A318. Pacat ca nimeni nu observa si relateaza faptul ca drumul spre iad e pavat cu „intentii bune” si ca acea javra numita drula si cu usr-istii sai nu vrea decat sa ingroape mai repede compania nationala prin vanzarea la preturi de nimic intr-o perioada de criza a patrimoniului companiei (avioane,sediu,hangar,etc) si indatorarea peste posibilitati a companiei prin leasing-uri. Urmatorul pas e incapacitatea de plata a operatorului national si lichidarea lui. Oare justitia… Read more »

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x