A murit unul dintre cei mai cunoscuți piloți militari ai Ucrainei

Read Time:57 Second

Unul dintre cei mai cunoscuți piloți militari ai Ucrainei a murit recent în urma unui tragic accident, o coliziune a două avioane L-39 Albatros în timpul unui zbor efectuat în regiunea Zhytomyr. Alături de acesta, alți doi colegi și-au pierdut viața.

Maiorul Andrii Pilshchykov, mult mai cunoscut după callsign-ul său, Juice, se afla într-unul dintre cele două avioane L-39 care s-au ciocnit în aer pe 25 august din cauze încă neidentificate.

Decesul lui Juice a fost confirmat la nivel oficial, chiar președintele Zelenskyy amintind despre pilot în timpul mesajelor zilnice către populație.

Maiorul Pilshchykov devenise unul dintre cei mai cunoscuți piloți ai Ucrainei, el fiind unul dintre foarte puținii dispuși să iasă în față și să prezinte o parte dintre activitățile de război ale Forțelor Aeriene Ucrainiene.

Juice a acordat interviuri în publicații cunoscute din Occident și posta regulat pe social media imagini și actualizari din războiul aerian.

Deși a căzut la bordul unui L-39 Albatros, existând zvonuri că începuse prima fază a trecerii pe F-16, Juice era la bază pilot de MiG-29 Fulcrum, cu multe misiuni de luptă la activ.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
100 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Două avioane Spartan au transportat răniți din exploziile de la Crevedia în Bruxelles și Milano
Next post Ucraina a distrus parțial un sistem S-400
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x