Administrația Trump forțează vânzarea avioanelor F-35 către Emiratele Arabe Unite

Read Time:1 Minute, 0 Second

Administrația Trump forțează vânzarea avioanelor F-35, printre altele, către Emiratele Arabe Unite, contractele urmând a fi semnate până pe 20 ianuarie, dată la care președintele american în exercițiu va fi înlocuit de Joe Biden.

Potrivit unei informări pentru presă efectuată de R. Clarke Cooper, asistentul secretarului de stat pentru relații politico-militare, toate lucrurile sunt puse la punct pentru semnarea contractelor în zilele următoare.

SUA și EAU au ajuns la un acord pentru vânzarea de avioane stealth F-35, drone de luptă și a unui pachet extins de armament după ce președintele Trump a convins Israelul să fie de acord cu această înțelegere.

Emiratele Arabe Unite ar urma să cumpere până la 50 de aparate F-35A, cu o valoare estimată la 10,4 miliarde de dolari, 18 drone MQ-9B ce valorează aproape 3 miliarde de dolari și armament în valoare de alte 10 miliarde de dolari.

Democrații americani, care din 20 ianuarie vor avea control total asupra politicii SUA – președinte, Senat și Congres – s-au opus acordului, însă nu l-au putut bloca.

Semnarea înțelegerii până în 20 ianuarie ar însemna că acest acord ar mai putea fi anulat sau modificat numai cu unele costuri foarte mari.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Drona rusească S-70 a lansat primele bombe
Next post De ce vor americanii să cumpere un arhaic Antonov An-2?
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x