Americanii ar fi pus mâna pe componente ale Suhoiului Su-35

Read Time:1 Minute, 12 Second

Armata americană ar fi pus mâna pe o serie de componente importante ale avionului rusesc Suhoi Su-35S Flanke-E.

Potrivit tabloidului britanic Daily Express, care citează surse din armata britanică, aceste componente au fost recuperate din epava avionului Su-35 doborât de armata ucraineană luna trecută.

Cel mai important subansamblu recuperat din epavă ar fi ”mecanismul de țintire” pentru rachetele aer-aer cu rază lungă de acțiune.

Definit vag, acest mecanism ar fi compus din radarul de bord, sistemul de control al armamentului sau computerele folosite pentru procesarea informațiilor primite în timpul misiunilor.

Acest ”mecanism” ar fi fost transportat urgent în Marea Britanie, la Defense Science and Technology Laboratory (DSTL) din Porton Down, Wiltshire. După o analiză preliminară, echipamentele au luat drumul Statelor Unite pentru a fi ”disecate”.

Foarte importantă în acest context este și capturarea pilotului de Su-35, care a fost supus, fără îndoială, unor interogatorii lungi pentru a dezvălui cum funcționează echipamentele de pe avion.

Informațiile pe care americanii, în primul rând, le vor obține ar putea deveni cruciale în viitoarele conflicte.

Nu doar că vor afla cât și cum funcționează platformele avansate ruse, dar vor putea implementa noi tactici și strategii de la contracara și a lupta cu succes împotriva lor.

Iar lucrurile merg și mai departe. Bună parte din ce înseamnă forțele aeriene chineze se bazează pe tehnică rusă, cumpărată sau copiată, iar această pierdere se poate dovedi o lovitură dură inclusiv pentru Beijing.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post BSDA 2022 începe pe 18 mai la București
Next post De ce nu vor dona moldovenii avioanele MiG-29 Ucrainei?