Avioane MiG-21 LanceR, antrenament în comun cu F-35 și Eurofighter

Read Time:31 Second

Avioane MiG-21 LanceR aparținând Escadrilei 861, de la Baza 86 Aeriană, au efectuat un antrenament în comun cu aparate F-35 Lightning II și Eurofighter Typhoon britanice.

Exercițiul de tip Air Maritime Integration s-a desfășurat în zona Mării Negre, acolo unde se află distrugătoarele HMS Defender and HNLMS Evertsen.

MiG-urile 21 și Eurofighter-urile au decolat de pe baza aeriană Mihail Kogălniceanu, acolo unde sunt dislocate, în timp ce avioanele F-35B au venit de pe portavionul britanic HMS Queen Elizabeth, aflat în Mediterana.

Aparatele britanice au beneficiat de suportul unei ”cisterne zburătoare” Voyager, sosite de la baza RAF Brize Norton.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

11 thoughts on “Avioane MiG-21 LanceR, antrenament în comun cu F-35 și Eurofighter

  1. Pe 17 spre seară,pe deasupra cartierului Militari,la joasă altidudine a trecut o formaţie de 2 Eurofighter TYphoon şi un F-35 pe direcţia Vest către Est.

  2. Ca pilot militar mi-ar fi rusine sa zbor cu Mig21 alaturi de EF sau F-35. Poate ar trebui sa devina mai vocali daca vor ca ceva sa se schimbe, n-am asteparile astea de la cadrele de comanda care ori sunt prosti de bubuie, cumparati de rusi sau pur si simplu nu le pasa si asteapta pensia. Argumentele ca nu ne permitem cel putin 2 escadrile de avioane noi denota mentalitatea de slugi adusa si indusa de scarbele sovietice si slugile lor.

        1. NU NICI PE DEPARTE!

          Excepții, Patriot, Himars, câteva radare, Pirania 5 penalizat de lipsa Spike LR și capacității amfibiu…si
          F-16 „slăbuț”… RESTUL SUNT OUT OF DATE!

          Stam bine doar la dotarea FOS!

          Acum însă mă pun în pielea „răcanului” a pilotului militar, a marinarului și a generalilor și îți spun că pentru mine nu există rușine, există doar jurământul militar, datoria fata de țară și te întreb eu pe tine : unde ai fost tu până acum domnule contestatar când s-a votat atât amar de vreme la punga de zahăr și la sticla de ulei?
          Unde erai tu domnule contestatar când Tăriceanu refuza F-16 C\D?
          Unde erai dumneata domnule contestatar când Dușa împreună cu un fost electrician ajuns în postura de”șeful inzestrarii” faceau lista de cumpărături și chemau generalii la ordin pentru a le aduce la cunoștință doar decizii?
          Unde erai domnule contestatar când Fifor visa submarine și cai verzi pe pereți iar mizeria umana ce l-a urmat un popă de doi bani trimitea SMS-uri pe mobil când armata romana ii prezenta onorul de ziua națională?
          Cu ce drept mă judeci mă jignești și îmi atribui lucruri pe care nu le-am gandit și nici nu le-am făcut?
          Eu spre deosebire de dumneavoastră nu pot organiza și nici participa la greve sau mitinguri de protest!
          Eu ca și dumneavoastră sunt „înzestrat cu echipamente militare” în funcție de interese civile obscure ale unei clase politice mediocre, care pe noi toți ne-a lăsat fără școli, spitale sau drumuri decente și pe care doar vocea și votul poporului o poate influența în bine!

          „Cadrele de comandă” pe care tu le jignești și desconsideri fără nici un drept sau argument au alte atribuții decât cele decizionale de achizitie!
          Ostașul indiferent ca este caporal sau general trebuie și poți fi absolut sigur ca își v-a face datoria si oriunde ar lupta și cu ce arme ar lupta v-a fi mândru sa poarte însemnele naționale!

          Restul…e istorie…un vechi proverb românesc spune ca vei culege ceea ce ai sădit!

          1. Unde am fost eu? La vot si la platit taxe, atat pot sa fac si sa spun. Tu? Te ascunzi ca nu se poate si ca nu se cade, ma asteptam la mai multa initiativa, oarecum definitia ofiterului, la noi nu e cazul. Nu cred ca stam bine nici la FOS, vezi unele comentarii ale lui Alex care pentru mine conteaza mai mult decat trustul ala plin de comunisti sifilitici. Cat priveste cadrele de comanda, daca au mandrie spun ce le lipseste ca de asta sunt militari ( in mare niste comunisti resapati fara alta viziune inca) , nu sa zaca in anonimat. Sunt surprins ca exista mentalitatea asta, ne multumim cu ce ne da clasa poilitica, facem bici din rahat, nu, nu mai merge asa, daca iti respecti meseria ori pleci ori faci ceva sa schimbi asta. Altfel, cu tot respectul, mori degeaba, ca esti dispus sa crezi ca o sa conteze sacrificiul pentru nimic, de eroi din astia nu duce nimeni lipsa, nu ajuta cu nimic dar mi-ar placea sa fii constient ca asta o sa se intample. Moscova nu crede in lacrimi, un film care merita vazut desi nu are legatura cu tema discutiei.

          2. Pierzi esența! Furia și mândria îți incețosează imaginea de ansamblu și vad cu tristețe roadele dezinformării și al încrederii în „știrii pe surse” necercetate și nedocumentate!
            Sa știi ca în multe privințe împărțim frustrarea, dar eu personal nu pot accepta naivitatea.
            Majoritatea comentariilor fac referire la un conflict direct cu rușii. Suntem prea mici pentru un astfel de conflict. Singuri nu avem nici o șansă și asta este un fapt istoric dovedit. Suntem într-o alianță care a reușit sa „pună în cui” pretențiile de orice fel ale rușilor asupra noastră, cel puțin pentru moment și trebuie sa profităm la maxim. Avem o poziție care într-adevăr ar necesita o armată performantă și cât mai modern înzestrată cu accent deosebit pe apărare!
            Vreme de 30 ani aproape nimănui nu i-a păsat. Acest lucru se vede acum când cu toții ne dorim armament de ultima generație. Dar oare câți dintre noi înțeleg că este nevoie de timp pentru înțelegere și adaptare, de mulți, mulți bani dar mai ales de o strategie de viitor! Tranziția de la level 3 rusesc pe care l-am operat parca o veșnicie la level 5 sau chiar viitor 6
            N. A. T. O nu se poate face la toate „armele” în mod direct! Daca trecerea de la pilotarea „manuală” a unui 21 la orice fly by wire poate părea simplă, tot ceea ce „poate face” restul echipamentelor, modul de lucru al lor și învățarea modului de operare este al dracului de greu!
            Acum referitor strict la aviație eu consider pasul de la 21 la F 16 MLU second hand un raționament corect tehnologic și doar un punct intermediar de învățare și adaptare. Spun asta deoarece F16 este o platforma multirol de nivel 4 iar pe piața sunt de ceva timp prezente platforme de nivel 4plus,plus, platforma de nivel 5 se apropie de maturitate și deja exista în lucru platforme de nivel 6.
            O „încărcare” a aviației cu avioane noi de nivel 4 ar însemna obligativitatea de a opera aceste avioane 35-40 de ani de acum încolo iar în momentul retragerii lor am fi cam în același punct în care suntem acum…adică cu doi pași în urma tuturor! Așa că „presiunea” pe factorul decizional politic ar trebui accentuată pentru a nu face o mare greșeală… de care tocmai am pomenit!
            În altă ordine de idei unele lucruri se mișcă binișor au început sa vina transportoare, Himars e deja aici, ii mai lipsesc câteva radare antibaterie și o sa fim acoperiți inclusiv cu Larom.
            La transport suntem pe linia bună și o sa sosească camioane!
            Comanda Control groasă rău armata țipă după C4I care sta pe hârtie în sertar de ani buni și abia acum Ciucă a reușit să-l pună pe primul loc în planul de achiziții!
            Antiaerian stam prost spre catastrofal. Suntem complet descoperiți SHORAD și VSHORAD!
            Tancuri, vai mama noastră… Praf și pulbere inclusiv TR85M1
            Cercetare, supraveghere, culegere de informații un mare zero, dar inclus în planul de achiziții. Aici se putea merge direct la ultimul nivel de performanță dar se pare că nu se dorește acest lucru și o sa achiziționam drone MALE urmând să ne bazăm în continuare pe ce firimituri o sa ne arunce americani cu dronele lor staționate la Câmpia Turzii!
            Naval… Of doamne este cumplit ceea ce se întâmplă cu Marina.
            Un guvern pe care majoritatea l-au înjurat și „desființat” a reușit sa încheie un contract cu Damen în care Damen a preluat 2 șantiere navale românești iar guvernul s-a angajat să-i acorde contractul pentru construirea a 4 corvete. S-a bătut palma s-au perfectat actele, dar între timp guvernul Cioloș a căzut. A căzut și înțelegerea cu Damen iar „noua și vechea putere” PSD a transformat o licitație plubica într-un circ de 2 bani cu acte măsluite pe comisioane și au bătut palma cu francezii care apropos nu au nici măcar un „doc” în România! Și uite așa acum în loc sa avem 4 corvete noi și 2 fregate modernizate… nu avem nimic și nici nu o sa avem în viitorul apropiat decât dacă cumpărăm ceva SH cu un contract G2G…o găselniță de maximă urgență dar tare paguboasă! În tot acest timp în România se construiesc nave militare pe bandă rulantă iar marinarii noștri sunt extrem de prost înzestrați cu tehnică militară.
            Strabate totuși o raza de lumină cu noile NSM care din păcate au trebuit achiziționate tot G2G singurul mod de achiziție care poate aduce echipament militar în țară ca de atlceva vre-un offset sau investiție în domeniul militar nu prea suntem în stare.
            Pentru a păstra tonul optimist ar trebui sa menționez ca atât Câmpia Turzii cât și Kogălniceanu vor beneficia de serioase modernizări ceea ce ar trebui sa ne ducă cu gândul la următoarea escadrilă care din punctul meu de vedere ar trebui să fie tot SH dar mult mai performant decât F16 A\B bloc 15 MLU tape 5.2
            Doamne ajută!

          3. In regula, pot accepta observatiile de la inceput desi le vad exagerate (stie dgia mai bine cu siguranta). Unde consider ca gresesti e cand spui ca „Suntem prea mici pentru un astfel de conflict. Singuri nu avem nici o șansă și asta este un fapt istoric dovedit.”. Daca chiar crezi asta, lasa-te de meserie.

  3. Acum,vorba evreului,Răzvan are dreptate,dar și Marius are dreptate. Deci,Doamne-ajută,să fie bine ca să nu fie rău (Gheorghe Hagi,filosof român contemporan).😇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Airbus și Cathay vor să reducă numărul piloților de pe cursele lung-curier
Next post Gripen în Cehia, un scump!