Bulgaria ameninta cu oprirea negocierilor pentru F-16

Cand credeam ca bulgarii sunt oameni seriosi si gata sa incheie cel mai important contract pentru armata lor, politicienii de la Sofia sunt gata sa mai faca o bulgareasca.

Ministrul Apararii spune ca discutiile cu partenerul american s-au blocat din cauza banilor si avertizeaza public ca ar putea relua discutiile cu ceilalti competitori.

“Unii termeni financiari ai propunerii nu sunt satisfacatori, asa ca negocierile continua. Costul pentru o parte a contractului este inacceptabil in momentul de fata. Daca nu putem obtine rezultatul pe care ni-l dorim avem dreptul de a propune Parlamentului oprirea negocierilor sau reluarea discutiilor cu alti ofertanti.

Bulgaria are posibilitati financiare, insa acestea nu sunt nelimitate. Daca pretul nu ne convine avem dreptul sa spunem nu. Nu vrem sa primim nimic gratis, ci la un cost normal, comparabil cu cel platit de alte state”, a declarat ministrul Krasimir Karakachanov.

Din cate se pare, pe bulgari i-a deranjat ceva, nu stim inca ce anume, comparativ cu oferta primita de Slovacia.

Pe scurt, slovacii au primit acel ceva la un pret, iar pentru bulgari este altul, mai scump. Din nou, nu stim despre ce e vorba, nu stim daca e ceva provocat de faptul ca slovacii cumpara mai multe avioane si asa mai departe.

Cert este ca Sofia ameninta ca va negocia cu Saab pentru Gripen si cu Italia pentru Eurofighter second hand daca americanii nu vor veni cu o oferta mai buna.

In ritmul acesta totusi, sansele ca vecinii nostri sa mai cumpere ceva sunt din ce in ce mai mici.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Jap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Yo de multe ori,am zis să nu ne mai înhăităm cu bulgarii și să-i lăsăm în zeama lor,că am luat multe țepe. O să le dea Trump două bucăți,de nu se văd,ca la canadieni și să-i vezi apoi cu botul pe labe pe bulgarinezi. I-au prostit pe ăștia din Nato cu licitații fără număr și apoi anulate,dar cu Trump no să le meargă. Unde ești tu oare Trump,ca punînd mîna pe ei….