F-16 turcesti au doborât două Su-24 în Siria |VIDEO

Două avioane Suhoi Su-24 Fencer aparținând Siriei au fost doborâte duminică de cel puțin un F-16 turc, potrivit rapoartelor din presa locală și din cea internațională.

Turcia a lansat pe 1 martie o nouă ofensivă pe teritoriul sirian ca răspuns la atacurile din ultima vreme, atacuri ce au culminat cu cel în care peste 30 de militari ai Ankarei au fost uciși în această săptămână.

În replică, Siria a anunțat închiderea spațiului aerian din provincia Idlib și a amenințat cu doborârea orice avion inamic.

Din informațiile ajunse în presă până acum și din puținele reacții oficiale se pare că doua Su-24 decolate în alarmă pentru a intercepta avioane turcești aflate în misiune de atac la sol au fost doborâte.

”Două avioane Su-24 aparținând regimului sirian ce au atacat aparatele noastre au fost doborâte”, a transmis ministerul turc al Apărării.

Și agenția oficială siriană, SANA, a confirmat prăbușirea a două aparate. fără însă a confirma sau nega doborârea lor.

La rândul lor, rușii s-au grăbit să anunțe că nu au pierdut niciun avion în Siria astăzi, lasând să se înțeleagă faptul că au fost aparate siriene.

Presa turcă scrie că cele două Su-24 au fost doborâte de un singur F-16, în timp ce colegul acestuia de formație a neutralizat două sisteme antiaeriene de la sol.

Piloții sirieni au reușit să se catapulteze și ar fi ajunse teferi la sol.

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of