Germania va cumpăra avioane F-35

Read Time:57 Second

Germania a anunțat oficial, prin vocea ministrului Apărării, Christine Lambrecht, că a decis să achiziționeze avioane multirol de generația V, F-35 Lightning II.

Acestea vor fi achiziționate în număr relativ redus, 35 de bucăți, pentru a înlocui vechile Panavia Tornado în rol platformă pentru atac nuclear.

”După ce am analizat îndelung toate opțiunile disponibile am decis să inițiem achiziția avioanelor F-35 ca înlocuitori pentru Tornado în rol de platformă nucleară”, a transmis ministrul german.

Anunțul Berlinului vine la foarte scurt timp după ce cancelarul Olaf Scholtz făcuse publică o schimbare importantă a paradigmei germane, care va renunța la statutul de putere militară doar cu numele.

Germania va aloca de acum 2% din PIB pentru Apărare, iar asta înseamnă 100 de miliarde de dolari ce pot fi cheltuite chiar din acest an.

Este de așteptat ca achiziția de F-35 să fie urmată de un nou contract pentru Eurofighter Typhoon, care va rămâne coloana vertebrală a Forțelor Aeriene Germane în următoarele decenii.

Marele perdant este Boeing, F-18 Super Hornet fiind cealaltă variantă luată în calcul pentru rolul de purtător de rachete nucleare în locul vechilor Tornado.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Vitaly

N-am inteles de ce Eurofighter Typhoon nu poate fi transformat in vector purtator de arme nucleare asa cum a fost Panavia Tornado?…
Vest Germanii au fost clienti importanti pentru avioanele americane de lupta in anii ’50, ’60 si ’70, cumparand mii de avioane F-86, F-84, F-104G, F-4F, facand insa si pasi importanti in anii ’60 si ’70 prin realizarea aparatelor G.91 si Panavia Tornado si un pas mult mai important prin Eurofighter care a redus drastic dependenta de industria aviatica americana si acum se reintorc la vechea dependenta.

Previous post ANALIZĂ A SIGURANȚEI ACTIVITĂȚILOR AERONAUTICE ALE FORȚELOR AERIENE ROMÂNE ÎN PERIOADA 02.03.2012 – 02.03.2022
Next post Ambițiile Rusiei, trădate într-un articol publicat din greșeală
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x