Italia trimite avioane Eurofighter Typhoon in Romania pentru misiuni de Politie Aeriana

Italienii vor trimite in Romania avioane Eurofighter Typhoon pentru a ne ajuta la misiunile de Politie Aeriana de pe flancul estic al NATO.

Misiunea italiana trebuie sa inceapa in cateva zile, la inceputul lunii mai, urmand a dura patru luni, pana la finalul lui august.

Practic, daca ne uitam la anii trecuti, italienii ii inlocuiesc pe britanici, care au fost prezenti in tara noastra de asemenea cu Typhoon.

Aeronautica Militare va trimite pe aeroportul Mihail Kogalniceanu un detasament format din 130 de militari condusi de colonelul Andrea Fazi, potrivit unui comunicat al NATO Allied Air Command.

Dupa ce Rusia a invadat si anexat peninsula Crimeea si a pornit un razboi in estul Ucrainei, NATO a decis sa isi suplimenteze fortele de pe flancul estic, iar statele vulnerabile, Romania si Bulgaria, sa fie ajutate in anumite cazuri.

Cum si noi si bulgarii suntem deficitari la capitolul aviatie militara, aliati din cadrul NATO trimit anual aparate de lupta pentru a suplimenta efectivele aflate in alarma si gata sa execute misiunile de Politie Aeriana.

Deci aliatii nu vin la noi pentru a efectua doar ei misiunile de lupta pe timp de pace, ci pentru a suplimenta efectivele nationale si pentru a lua o parte din presiunea uriasa la care care sunt supuse Fortele Aeriene Romane si Bulgare de cativa ani.

De asemenea, este si un angajament cat se poate de vizibil al NATO fata de statele din Estul Europei in acest context geopolitic complicat si volatil.

Avioanele italiene vor fi, asadar, dislocate pe Aeroportul Mihail Kogalniceanu si vor executa misiunile de Politie Aeriana in comun cu MiG-urile 21 LanceR ale Escadrilei 861, Baza 86 Aeriana Borcea.

In 2017, italienii au avut o dislocare de patru luni in Bulgaria pentru acest tip de misiuni.

Subscribe
Notify of
guest

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

Vrăjeală,zi LanceRe că “escadrila” de F-16 n-ui operabilă și iau trimis gringo pe macaronari la noi.

sibip

Pe cât de liniștitoare pentru cetățeni, pe atât de umilitoare pentru decidenți ar trebui sa fie aceste suplimentari ale aliaților către noi. E de neînțeles cum programul de achiziții se mișcă așa de încet, daca se mișcă în vreun fel. Să fie singura opțiune luată în calcul de acești decidenți doar aceea că nu va fi un conflict major? Dacă vor fi pe aici italienii, e vreo șansă să îi vedem live sau static la vreun airshow? Comunicarea lor publică cum sta? Parca apareau destul de multe informații despre ce au mai făcut peste Baltică. Oricum nu știu dacă sunt… Read more »

terente

Eu din câte știu, bulgarii chiar că nu mai au nimic. Eu știam că și cu noi au o înțelegere să-i ajutăm în caz de nevoie.

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x