J-10C este cel mai bun avion chinezesc

Chengdu J-10C este cel mai bun avion din serviciul Forțelor Aeriene Populare Chineze, piloții unei brigăzi din cadrul Comandamentului de Nord reușind să se impună în concursul ”Casca de Aur”.

Organizat începând din 2011, acest concurs pune fată în fată piloți și avioane de pe întreg teritoriul Chinei în cele mai complexe jocuri de război organizate de PLAAF.

Din câte se pare, învingătorii acestui concurs sunt văzuți ulteriori ca niște adevărați ași ai aviației militare din China.

Revenind la știrea despre care discutam, informația a apărut în ediția din 25 februarie a PLA Daily, ziarul oficial al armatei populare.

În cadrul unui reportaj efectuat pe o bază aeriană din Saibei comandantul acesteia a explicat că piloții din subordinea sa, la manșa avioanelor J-10C, au reușit să se impună în cadrul Golden Helmet – 2020.

La aceste exerciții au luat parte avioanele de generația patra ale Chinei, inclusiv noile Suhoi Su-35S sau clonele J-16, acestea din urmă fiind învingătoarele din 2019.

Se pare astfel că pachetul de upgrade pentru J-10, în frunte cu noile radare AESA, este unul destul de reușit și că face față măcar în fața unui multirol de generație nouă rusesc, așa cum este Su-35S.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Jap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Propagandă,îl preamăresc pe ăsta micul pt. export.