J-10C este cel mai bun avion chinezesc

Read Time:1 Minute, 1 Second

Chengdu J-10C este cel mai bun avion din serviciul Forțelor Aeriene Populare Chineze, piloții unei brigăzi din cadrul Comandamentului de Nord reușind să se impună în concursul ”Casca de Aur”.

Organizat începând din 2011, acest concurs pune fată în fată piloți și avioane de pe întreg teritoriul Chinei în cele mai complexe jocuri de război organizate de PLAAF.

Din câte se pare, învingătorii acestui concurs sunt văzuți ulteriori ca niște adevărați ași ai aviației militare din China.

Revenind la știrea despre care discutam, informația a apărut în ediția din 25 februarie a PLA Daily, ziarul oficial al armatei populare.

În cadrul unui reportaj efectuat pe o bază aeriană din Saibei comandantul acesteia a explicat că piloții din subordinea sa, la manșa avioanelor J-10C, au reușit să se impună în cadrul Golden Helmet – 2020.

La aceste exerciții au luat parte avioanele de generația patra ale Chinei, inclusiv noile Suhoi Su-35S sau clonele J-16, acestea din urmă fiind învingătoarele din 2019.

Se pare astfel că pachetul de upgrade pentru J-10, în frunte cu noile radare AESA, este unul destul de reușit și că face față măcar în fața unui multirol de generație nouă rusesc, așa cum este Su-35S.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

Propagandă,îl preamăresc pe ăsta micul pt. export.

Previous post Eurofighter, F-16 și Gripen se duelează în Columbia
Next post F-urile 35 au revenit în Islanda pentru misiuni de Poliție Aeriană
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x