MiG-urile 29 poloneze revin la zbor dupa 9 luni

Flota de MiG-29 a Poloniei va reveni la zbor dupa aproape 9 luni in care aparatele au fost consemnate la sol.

Zborurile cu MiG-29 au fost suspendate la inceputul lunii martie, dupa ce un Fulcrum s-a prabusit, pilotul salvandu-se prin catapultare. Era al treilea avion de acest tip cazut in ceva mai mult de un an, astfel ca autoritatile de la Varsovia au decis consemnarea la sol a intregii flote pentru verificari amanuntite.

Dupa verificari s-a facut o analiza si s-au facut o serie de recomandari privind intretinerea si operarea acestor aparate, iar acum comandantul Fortelor Aeriene, generalul-maior Jacek Pszczola, a anuntat ridicarea consemnului.

Potrivit acestuia, in momentul de fata cinci MiG-uri 29 sunt apte de zbor dupa lunga perioada in care au fost tinute la sol, iar alte 12 avioane vor fi operationale si ele in scurt timp.

Noua luni de inactivitate au facut ca pilotii de 29 sa isi piarda certificarile, astfel ca pentru acestia urmeaza o perioada in care isi vor relua pregatirea pentru a redeveni operationali in cam jumatate de an.

Generalul Pszczola a mai spus ca Polonia are suficiente piese de schimb pentru a mentine in serviciu MiG-urile 29 inca 2-3, urmand ca apoi acestea sa fie pensionate in asteptarea noilor F-35 Lightning II.

2
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Gabi S.Jap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Au și polacii,parte de “Sicrie zburătoare”. Bîrfa satului: ivanii au donat 2 Mig-29 UB Mongoliei, aceiaşi ivani oferă Malaeziei Mig-35 pe ulei de palmier (oare unde am mai văzut asta) și alte produse și India cumpără 21 Mig-29 .

Gabi S.
Guest
Gabi S.

Asta se întâmplă când ai avioane de diferite tipuri și în cantități mici