Noi misiuni de realimentare în aer pentru F-urile 16 românești

Read Time:1 Minute, 9 Second

Piloții avioanelor F-16 de la Baza 86 Aeriană Borcea au avut parte de noi misiuni de antrenament pentru realimentare în aer.

În perioada 12-14 mai ei au efectuat astfel de misiuni cu ajutorul unei ”cisterne” KC-135 Stratotanker, aparținând 100th Air Refueling Wing din cadrul USAFE (United States Air Forces in Europe).

Iată și comunicatul oficial:

”În perioada 12-14 mai a.c., piloții Escadrilei 53 Vânătoare din cadrul Bazei 86 Aerină de la Borcea, au executat misiuni de realimentare în aer a avioanelor F-16 Fighting Falcon. Operațiunile de realimentare s-au realizat cu un avion cisternă KC-135 Stratotanker, aparținând 100th Air Refueling Wing din cadrul USAFE (United States Air Forces in Europe), avion special destinat pentru realizarea realimentării în aer a avioanelor cu reacție. Zborurile de realimentare s-au executat la o altitudine de aproximativ 7.000-10.000 m. Autonomia de zbor a aeronavelor de luptă F-16 Fighting Falcon este de aproximativ trei ore, iar după realimentarea în aer, proces care durează câteva minute, timpul de zbor crește cu două ore.Realimentarea în aer este procesul de transfer al combustibilului de aviație dintr-o aeronavă militară special destinată (cunoscută sub denumirea generică de “aeronavă cisternă”) și o altă aeronavă (ex: de luptă, de transport, de control și supraveghere aeriană – AWACS) care are capacitatea de a fi realimentată în aer, pe timpul zborului.”

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “Noi misiuni de realimentare în aer pentru F-urile 16 românești

  1. În ultimul timp nu ați sesizat un miros ciudat în aer ? Rușii se cacă pe ei de frică și mai ales de râs.

  2. Hai s-ăi lăsăm pe ivani să rîda😀. Dar,cum există și un dar😃, am și eu o întrebare LanceRe,tot despre F-16: De ce în România, femeile nu au voie să zboare pe F-16?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Au fost reluate zborurile de instrucție cu MiG-21 LanceR
Next post Primul avion F-16 privat a zburat pentru prima dată