Prima rotație a detașamentului Carpathian Pumas a ajuns acasă la bordul unui avion Tarom

Militarii din prima rotație a detașamentului Carpathian Pumas au ajuns acasă în noaptea de joi spre vineri.

Repatrierea a fost făcuta cu un avion Boeing 737-800NG al companiei Tarom ce a fost contractat de Ministerul Apărării pentru aceasta misiune.

La bordul aeronavei s-au mai aflat și patru militari albanezi din cadrul misiunii UE de instruire în Mali (EUTM) și un cetăţean croat, angajat al United Nations Mine Action Service (UNMAS).

Evacuarea acestora către România s-a efectuat la solicitarea Statului Major General al Forţelor Armate din Republica Albania şi a Ambasadei Croaţiei din Alger.

”În perioada octombrie 2019- aprilie 2020, detașamentul Carpathian Pumas a acceptat să ducă la îndeplinire toate misiunile operaționale solicitate de către ONU, cumulând un număr de 195 de misiuni de luptă (MEDEVAC/CASEVAC, recunoaștere, cercetare și supraveghere, patrulare, transport cargo și pasageri), totalizând 740 ore de zbor. Cele două dislocări rapide (cu durata de maxim 96 de ore) s-au executat pentru sprijinul operațiilor ONU din alte sectoare, pe locațiile Mopti și Kidal”, a transmis Ministerul Apărării.

Subscribe
Notify of
guest

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x